Új EU szabvány az élelmiszerek címkézésében | IBCS

Új EU szabvány az élelmiszerek címkézésében

2014. 12. 16.

A kötelező tájékoztatás elve vonatkozik az élelmiszer azonosítására, összetételére, tulajdonságaira a fogyasztók egészségének védelmére, és táplálkozási jellemzőkre vonatkozó információkra.

Kötelezően fel kell tüntetni például az élelmiszer nevét, összetevőket, allergéneket vagy intoleranciát okozó anyagokat, valamint az összetevők mennyiségét és az élelmiszer nettó mennyiségét, stb.

A direktíva értelmében nem mindegy, hogy a jelöléseket hol és milyen méretben helyezzük el a címkén, így a címketervezés folyamata is nagyobb körültekintést kíván. A címkenyomtatók mellé járó ajándék címketervező programok sajnos nem elég felkészültek az elvárásoknak megfelelő adatjelölésre. Az IBCS Hungary által forgalmazott Nice Label Pro viszont olyan paraméterekkel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy egy-egy fontos információt kiemeljünk a többi közül.

 A címketervező program demo változatát letöltheti honlapunkról. Próbálja ki!

További kérés esetén keresse kollégáinkat a 06-1/451-6070-es számon vagy írjon az info@ibcs.hu email címre.