Motorola RFS7000 Switch

Az RFS7000 egy teljesen egyedülálló termék a paicon, mégpedig az első olyan vezeték nélküli „switch” az iparágban, amely 4 egymástól különböző, rádiófrekvenciás hálózati funkciót képes egymaga ellátni. Egyrészt a vezeték nélküli Wi-Fi hálózatok központi elemét jelenti , másrészt biztosítja a jó minőségű vezeték nélküli hang- és képátvitelt (VoWLAN). Képes ezen felül a különféle RFID olvasók hálózati integrálására, valamint támogatja az úgynevezett MESH-t, azaz saját magát felépítő és öngyógyító vezeték nélküli architektúrát.

A keresett termék már nem kapható. Kérjük tekintse meg aktuális kínálatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Leírás

A MESH hálózatot elsősorban kültéri alkalmazásokhoz tervezték, olyan terepviszonyok közé, ahol a vezetékes csatlakozást nem lehet kiépíteni vagy túlságosan költséges. Ez a nagyméretű hálózatok vezérlésére alkalmas egység a működtetési költséget is minimalizálja azzal, hogy központi felügyelet alá vonja a teljes vezeték nélküli hálózat működését, így egy pontból történik a teljes vezeték nélküli hálózat vezérlése, és ezen az egységen keresztül lehet a hálózat valamennyi paraméterét beállítani vagy szükség esetén módosítani.

Az új RFS7000 támogatja valamennyi vezeték-nélküli szabványt, szoftver-frissítésen keresztül pedig a még kialakítás alatt lévőket is. Így például újabb verziója már a Wi-MAX vezeték nélküli rendszert is támogatja majd. Skálázható, különlegesen nagy teljesítményű, és rendkívül alacsony a meghibásodási rátája. A WS5100-nál egy nagyságrenddel nagyobb teljesítményét akkor használhatjuk ki, ha az elhelyezendő rádiós pontok száma százas nagyságrendű. Egy RFS-7000 kapacitása 256 rádiós cella, szemben a WS5100 48 cellájával. Egy hálózatban több switch is dolgozhat egymás mellett, így a kiépíthető rádiós hálózat mérete és cellaszáma korlátlan.

Technikai tulajdonságait tekintve az RFS-7000 minimum 2Gbps-os forgalmat tud bonyolítani a vezetékes és a vezeték nélküli hálózat között, fenntartva közben a legerősebb AES titkosítást. Egy switch maximum 256 Access Port-ot tud vezérelni, melyek vegyesen lehetnek 802.11a vagy b/g vagy akár az új 802.11n szabványnak megfelelők. A mobil adatgyűjtők és RFID olvasók száma szinte korlátlan, egyszerre 8,000(!) mobil eszköz kommunikációja lehetséges egy switch-en keresztül. Négy önálló Gigabites hálózati porton kapcsolódhat a vezetékes hálózathoz.

A Symbol vezeték nélküli hálózatok már megszokott funkcióin – mint a mobil adatgyűjtők barangolásának támogatása, akkumulátor takarékos üzemmód, teljesítmény kiegyenlítés a cellák között – kívül számos újdonságot találunk a következő generációs (Wi-NG) RF switch-nek is nevezett RFS7000-ben.

Így például a hálózatbiztonsági tulajdonságok között találjuk a beépített tűzfalat, az IPSec alapú virtuális magánhálózat támogatását (VPN). A vezeték nélküli hang és mozgókép továbbítását segíti a WMM-UPSD alapú szolgáltatás és csomagkezelés (QoS). A hálózati integrációs képességek közül kitűnik az Access Portok hálózati szegmensek közötti L2/L3 szintű kezelése, amely a mobil adatgyűjtők biztonsági szempontból is felügyelt barangolását teszi lehetővé a vállalat hagyományosan egymástól elválasztott alhálózatai között.

A ratifikálás alatt lévő 802.11r szabvány a szigorú titkosítási algoritmusok használata melletti gyors barangolás lehetőségeit foglalja keretek közé. A kialakítás alatt lévő szabványnak már megfelel az új switch, ezt a képességét a valós idejű hang- vagy mozgókép átvitele során hasznosíthatjuk (például IP alapú hagyományos vagy videó-telefon). A valós idejű alkalmazások nagyon kényesek a néhány milliszekundumnál hosszabb késleltetésekre, ha ilyen előfordul, az a hang- vagy képminőség romlását okozza.

Az RFS7000 természetesen együttműködik a teljes vezeték nélküli rendszer (switch, adatgyűjtők, szkennerek, alkalmazói programok) menedzselésére és üzemeltetésére kifejlesztett MSP programcsomaggal, és természetesen a vezeték nélküli hálózatba történő betörés ellen védő úgynevezett IPS rendszerrel (Intrusion Protection System).

Műszaki adatok
Gyártó: Motorola
Azonosító:
Főkategória: Vezeték nélküli hálózatok
Alkategória: Access Pointok
Megszűnt termékIgen

Ajánlatkérés