Zebra ZXP8 retranszfer kártyanyomtató

A ZXP 8 a Zebra első, úgynevezett retranszfer technológiával működő kártyanyomtatója. A retranszfer technológia lényege, hogy a nyomtató két lépésben nyomtat. Először a nyomat negatívját készíti el szublimációs eljárással egy átlátszó és rugalmas hordozó fóliára. Majd a második lépésben termo-transzfer eljárással nyomtatja rá a hordozó szalagról a kártyára a teljes értékű nyomatot.

A keresett termék már nem kapható. Kérjük tekintse meg aktuális kínálatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Leírás

Mivel a nyomat elkészítése először a szublimációs eljárás számára ideális felületű hordozó fóliára történik, ezért a megjelenített kép minősége jelentősen javul.

Teljes, széltől-szélig nyomtatás
Közvetlen nyomtatás esetén nem lehet a kártya széléig nyomtatni, mindig marad egy piciny csík, ahol a hordozó kilátszik. A retranszfer eljárás megoldja ezt a problémát, széltől-szélig történő nyomtatással.

Kártya anyagától független nyomtatás
A hagyományos közvetlen nyomtatási eljárás csak PVC alapú, sima felületű műanyag kártyákra tudott nyomatot készíteni. Az új, retranszfer eljárással bármilyen műanyag alapú, akár gyorsabban elbomló, környezetbarát kártyára (PVC, Kompozit PVC, ABS, PET, PET-G, Teslin®, Polikarbonát) is lehet nyomtatni, melyek felülete nem feltétlenül kell, hogy sík legyen.

Nagyobb biztonsági védelem
Hologramos védőréteg használata esetén korábban kétszer kellett a kártyát a nyomtatóba helyezni, retranszfer nyomtató esetén a hordozó fólia rendelhető biztonsági hologrammal ellázott változatban is, így a kártyát nem kell kivenni a nyomtatóból. (A biztonsági hologram egy lépésben is használható, ha eleve a kártyán megtalálható, illetve ha laminálással történik a felvitele a ZXP 8 nyomtatóval.)

Hosszabb nyomtatófej élettartam
Az új retranszfer eljárás növeli a nyomtatófej élettartamát annak köszönhetően, hogy a fej nem érintkezik a kemény felületű kártyával, szemben a korábbi nyomtatási módokkal.

Nagyobb nyomtatási sebesség
Az új ZXP8 nyomtató sebessége 170 darab kétoldalas és színes kártya elkészítését teszi lehetővé 1 óra alatt, annak köszönhetően, hogy egy szabadalommal védett eljárással egy időben nyomtat a kártya mindkét oldalára, szemben a korábbi kártyafordító rendszerekkel. A nyomtatás sebességét szintén növeli a ZXP8 fekvő nyomtatási módja, azaz a kártyákat a hosszabb oldalukkal párhuzamosan nyomtatja, nem pedig a rövidebbel párhuzamosan.

A műanyag kártyákra a vonalkódon kívül grafika, alfa-numerikus karakterek, valamint fénykép kerülhet. A nyomtató színes és monokróm kivitelű, egy- és kétoldalas kártyák készítésére egyaránt alkalmas.

ZXP 8 tipikus alkalmazások:

  • Irodákban, Beléptető kártyák készítésére
  • Kereskedelem, Hűségkártyák, vásárlói kártyák
  • Klubokban, Szórakozó helyeken Exkluzív tagsági kártyák kibocsátása a vendégek részére.
  • Üzemek, gyárak, Munkaidő nyilvántartás, beléptető rendszerek
  • Állami Igazgatás, Igazolványok készítése

Ajánlatkérés