Szerviz szolgáltatásokhoz tartozó adatvédelmi tájékoztató (javítás és karbantartás, support) | IBCS

Szerviz szolgáltatásokhoz tartozó adatvédelmi tájékoztató (javítás és karbantartás, support)

3. számú melléklet: Szerviz szolgáltatásokhoz tartozó adatvédelmi tájékoztató (javítás és karbantartás, support)

 1. Az adatkezelés célja

Az IBCS Hungary szerviz tevékenységéhez kapcsolódóan személyes adatokat nem kezel és adatfeldolgozási műveleteket sem végez. Ugyanakkor a javításra átvett eszközökön tárolódhatnak személyes adatok, amelyekhez a szervizben végzett diagnosztikai és javítási műveletek során az IBCS hozzáfér – így az eszközökön tárolt személyes adatok törlése a szolgáltatás megkezdésének feltétele.

 1. Az adatkezelés jogalapja

Az IBCS-nek átadott eszközökön tárolt személyes adatok kezelésére az IBCS Hungary Kft. jogalappal nem rendelkezik, így az adatok haladéktalan törlése vállalatunk számára követelmény. Az IBCS Hungary vállalási szabályzatában felhívja meglévő és potenciális ügyfelei figyelmét arra a kötelezettségükre, hogy a szervizelésre átadott eszközökről minden adatot – beleértve az esetlegesen tárolt személyes adatokat – átadás előtt törölni kell, illetve a javítás előtt törlésre kerülnek. Amennyiben a diagnosztikai vagy javítási műveletek megkezdésekor kiderül, hogy az eszköz személyes adatokat tartalmaz, az IBCS az adatokat haladéktalanul és végérvényesen törli.

 1. Az érintett személyes adatok köre

Az átadott eszközökön található személyes adatok köre előre nem definiálható, nem meghatározható, de ki sem zárható.  A BCS Hungary a szerviz tevékenysége során átvett eszközök adathordozóinak a tartalmát az átvételt követően a szervi tevékenység előtt minden esetben törli.
Az IBCS Hungary a szerviz tevékenysége során kizárólag csak a megrendelő kapcsolatfelvételi adatait és a javítandó eszköre vonatkozó adatokat rögzíti és kezeli.

Szerviz munkalap:

 • Név;
 • Cégnév;
 • E-mail cím;
 • Vásárlás időpontja;
 • Eszköz sorozatszáma;
 • Probléma leírása;
 • Email cím;
 • Vásárlási időpont;
 • Hibajelenség leírása:
 1. A személyes adatok megőrzési ideje

A szerviz szolgáltatás keretében az IBCS Hungary Kft-hez a javításra átadott eszközök személyes adatait tartalmazható adathordozók tekintetében: azokat a vállalat nem őrzi meg, hanem haladéktalanul és végérvényesen törli. A javítással kapcsolatos kapcsolattartói adatokat a vonatkozó vállalási feltétel és vagy szerződés teljesülését követő 1 évig őrzi meg.

 1. Adattovábbítás

A fenti adatokat az IBCS Hungary harmadik fél számára nem továbbítja. Amennyiben az eszköz javítására a gyártó szakszervizében kerül sor, az eszközök adattartalmát tovább küldés előtt törölni kell.