Hangvezérelt raktározás | IBCS

Hangvezérelt raktározás

Raktári folyamatok optimalizálása a Honeywell megoldásával!

A raktári kiszedést és árumozgatást forradalmasító úgynevezett hangvezérelt technológia alkalmazása 10-30 százalék közötti termelékenység növekedéshez és legalább 20-50 százalék pontosságjavuláshoz vezet. Ráadásul mindez nemcsak a pénzügyi mutatókra van kedvező hatással, hanem jelentős, számokban nem feltétlen mérhető előnyöket is tartogat magában. 

Akadoznak a raktári folyamatok, lassú és hibákkal teli a komissiózás? Itt az ideje szintet lépni!

A vállalkozások állandó nyomás alatt vannak: az üzleti célok, a növekvő fogyasztói elvárások és a kiváló szolgáltatási színvonal eléréséhez a kordában tartott vagy csökkentett költségszint iránti igény is párosul. Nincs ez másként a raktári folyamatok esetében sem, ahol a humán erőforrás igényes szedési munkákat gyorsan, nagy pontossággal és persze kedvező áron kell elvégezni. További kihívás az új kollégák betanítása, akár fluktuáció miatt, akár a szezonalitások kezelése végett. Ez azonban az olyan hagyományos technológiákkal, mint a papíralapú raktári munkafolyamatok, a rádiófrekvenciás (RF) szkennerek és a Pick-to-Light (PTL) rendszerek, nem mennek egyszerűen.

Miközben számos szervezet különféle megoldások kombinációját használja, az iparág sok vállalata arra a megállapításra jutott, hogy van olyan módszer, amely a legtöbb raktári folyamat jelentős gyorsítására és pontosítására képes, ez pedig a hangvezérelt technológia.

A hangvezérelt raktározás kiváló megoldást kínál a raktári folyamatok optimalizálására!

Kérjen további információt szakértőnktől!

Hangvezérelt raktározás – tartson lépést az innovációkkal!

A szakma által Voice Picking-nek, azaz hangalapú kiszedésnek nevezett technológia lényege, hogy a raktári kiszedési munkát végző dolgozó nem papíralapú kiszedési listán vagy kézi terminál képernyőjén, hanem hangutasítások által – egy speciális fejhallgatón keresztül – kapja meg a kiszedésre váró tételekkel kapcsolatos információkat – pl. tárhely és darabszám tekintetében.

Ez egy folyamatos fejlesztés alatt lévő, korszerű és kifinomult technológia, amely a gyorsaság és pontosság növelésével, valamint a működtetési költségek kézben tartásával járul hozzá a disztribúciós központok szolgáltatási színvonalának emeléséhez. A hangvezérelt munkafolyamatok esetében az eszközhasználat adatbevitelkor nem foglalja le a kezet, nem vonja el a tekintetet, ezért a dolgozók a legtermészetesebb és leghatékonyabb módon végezhetik napi feladatukat.

A világon jelenleg naponta már több mint egymillió dolgozó használja a Honeywell hangvezérelt rendszerét. Ön is közéjük szeretne tartozni?

Kérjen cégére szabott árajánlatot!

Technikai tudnivalók

Hogyan működik a hangvezérelt technológia? 

A raktári dolgozó fejhallgatójában kiváló minőségű beszédhang formájában kapja meg a felkeresendő tárhely azonosítóját, majd pedig a kiszedésre váró mennyiséget. Például a rendszer a következőket mondja a munkavállaló fülére: „Menj a 12-es sorba, a 33-as tárhelyhez. Vegyél le 10 dobozzal!”. Vagy csak egyszerűen: „12-es sor, 33-as tárhely, 10 darab”.

A dolgozó a feladat elvégzése során a speciális fejhallgatóhoz kapcsolódó mikrofonba bemondott rövid válaszokkal tudja a rendszert tájékoztatni a fizikai helyzetéről – egy rövid, a tárhelyet azonosító számkód beolvasásával – vagy például a kiszedési művelet elvégzéséről egy OK-val. Sőt, szükség esetén kérheti az utasítás megismétlését, vagy a termékkel kapcsolatos információkat, amennyiben nem biztos a kiszedendő termék beazonosításában.

A beszédfelismerő és szintetizáló program több nyelven képes oda-vissza kommunikálni, illetve akár az akcentussal kiejtett szavak igen pontos felismerése sem okoz gondot számára.

Milyen előnyöket hordoz magában a megoldás? 

  • A hangvezérelt technológia alkalmazása a raktárban azt a transzformációs erőt jelenti, amelynek során csökkennek az összműködési költségek és nő az ügyfél-elégedettség.
  • A hangvezérlés egy jól bevált technológia, amelyet a munkatársak könnyen megtanulnak, így könnyebben összpontosíthatnak alaptevékenységükre.
  • A hangvezérlés a termelékenység 20 százalék feletti javulását és a pontosság 99,99 százalék feletti szintjét garantálja.
  • A precízebb, gyorsabb és termelékenyebb működés javítja a pénzáramlást és kevesebb tőkeberuházásra lesz szükség (például kevesebb targoncára). Ezek az eredmények legtöbbször 6 és 12 hónap közötti megtérülést jelentenek, miközben a raktárban kiegyensúlyozott és kiszámítható kiszedési és leltár-folyamatokat teremtenek.
  • A hangvezérelt technológia már a bevezetéstől kezdve megköveteli a raktári munkafolyamatok újragondolását, azok optimalizálását.
  • A hangvezérlés egy szabványos technológiai választási lehetőség, amely ma már iparági vezetők széles körében elismert és elősegíti a vállalkozás működési hatékonyságát, az üzleti növekedést.
  • A technológia elérhetőbb, mint valaha, mert ma már akár meglévő Android operációs rendszerű adatgyűjtő terminálok is felhasználhatók a hangvezérelt rendszerhez.

Az IBCS Hungary partner abban, hogy innovatív technológiák bevezetésével és azok támogatásával növelje vállalata hatékonyságát és teljesítőképességét. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

    Ajánlatkérés