SOTI MobiControl mobil eszköz menedzsment

A SOTI egy szoftverfejlesztő cég, amely az ipari mobil adatgyűjtők menedzselésére és felügyeletére szakosodott. Piacvezető terméke a MobiControl, ami egy átfogó és kifinomult megoldás a vállalati felhasználású mobil eszközök menedzselésére, konfigurálására. Támogatásával az IT üzemeltetésért felelős szakemberek egy pontból tudják felügyelni a vállalat birtokában lévő készülékeket, akkor is, ha azok úton vannak vagy éppen dolgozik velük a felhasználó. 

Átláthatatlan, nehezen kezelhető vállalata mobil eszközállománya? Van megoldás!

Az Ön vállalkozása is számtalan mobil eszközt használ? Kihívást jelent az üzemeltetésben a különféle típusú eszközök nyilvántartása, felügyelete, menedzselése, a vállalati applikációk telepítése, az akkumulátorok állapot és töltöttség ellenőrzése, vagy például az adatbiztonság? Nem is csoda, hiszen egy bizonyos eszközszám felett a napi üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok gombamód szaporodnak, miközben elvárás a gyors reakció és javítási idő. Alapkövetelmény a legtöbb nagyvállalatnál, hogy a reggeli műszak feltöltött és hibátlanul működő eszközökkel induljon.

Az IBCS Hungary jól ismeri a nagy eszközszámmal dolgozó futárszolgálatok, logisztikai szolgáltatók és gyártóüzemek mobil eszközparkkal kapcsolatos üzemeltetési igényeit, elvárásait, és ezekre a kihívásokra a SOTI MobiControl megoldását ajánlja!

Kérjen további információt szakértőnktől!

Rugalmas és megbízható eszközfelügyelet – ez a SOTI MobiControl!

A kis cégektől a legnagyobbakig, mindenhol növekvő elvárás a sokféle mobil eszköz rugalmas és megbízható felügyelete. A mobil eszköz menedzsment (MDM) szoftverek az ipari adatgyűjtők térhódításának kezdeti időszakában nagy segítséget nyújtottak az IT szakembereknek és üzemeltetőknek, hogy egy helyről tudják menedzselni a vállalathoz tartozó mobil eszközöket. 

A készülékek fejlődésével és terjedésével párhuzamosan azonban teret hódított a BYOD, azaz „hozd a saját eszközödet” trend, ennek köszönhetően egyre több munkavállaló kezdte el használni saját eszközét vállalati környezetben. Az új irányzat munkáltatói és informatikai szempontból is sok kérdést vet fel, mely az eszközök operációs rendszerén és az MDM képességén túl a személyes adatok kezelésének kérdését is érinti. Az alkalmazottak ugyanis saját eszközeik használata során nem szeretnék személyes adataik privát jellegét feláldozni a vállalati adatbiztonság érdekében.

A MobiControl mind a vállalati, mind a személyes elvárásoknak eleget tesz megfelelő beállítás esetén, így kielégíti a fenti igényeket a piacon elérhető legátfogóbb funkciókészlettel. Az IBCS Hungary által ajánlott MobiControl nevű  megoldás a mobil eszközparkkal dolgozó vállalatok legtöbb felmerülő kihívására választ ad. Az eszközök menedzsmentjén túl többek között alkalmazás, tartalom és kapcsolat menedzsmentet is végez, így a tágabban értelmezett úgynevezett EMM megoldás kategóriába (Enterprise Mobility Management) tartozik.

Kérjen további információt szakértőnktől!

Technikai tudnivalók

A SOTI innovatív szoftverére a mobil eszközpark kezelésének minden szintjén számítani lehet!

Eszköz előkészítése: A MobiControl lehetővé teszi az IT csapat részére, hogy irányelveket, szabályokat hozzon létre pozíciónkként, feladatkörönként, amelyet aztán egy gombnyomással ki tud terjeszteni a megadott csoport minden készülékére. Az eredmény: feladatra szabott eszközök kevesebb időráfordítással és hibalehetőséggel.

Eszköz regisztráció: A SOTI segítségével az eszközök gyorsan nyilvántartásba vehetők, operációs rendszertől és modelltől függetlenül. A MobiControl támogatja az Apple, a Google és a Microsoft regisztrációs programjait is.

Eszköz menedzsment: A mindennapi munka során használt eszközök száma szinte végtelen. Különböző típus, márka, konfiguráció, operációs rendszer. A SOTI azonban teljes mértékben típus és operációs rendszer független, így képes a legszínesebb portfólióból álló eszközparkot is menedzselni, erősségei az ipari kivitelű, vállalati felhasználású mobil eszközöknél mutatkoznak meg.

Eszköz biztonság: A SOTI EMM rendszerével a személyes tartalmak, a vállalati adatok és alkalmazások elszeparáltan, biztonságosan kezelhetők, az elvesztett vagy ellopott eszközök követhetők és akár távolról kikapcsolhatók vagy törölhetők róluk az adatok.

Applikáció menedzsment: A MobiControl lehetővé teszi, hogy a vállalati életben használt applikációkat az IT részleg akár távolról konfigurálja, frissítse, vagy szükség esetén törölje, anélkül, hogy ezt az eszköz használója észrevenné.

Tartalommenedzsment: Bárhol is legyen a munkavállaló a mindennapok során, rendszerint számos céges tartalomhoz szeretne hozzáférést, legyen az egy riport, egy formanyomtatvány vagy egy tetszőleges dokumentum. A SOTI Tartalom könyvtárában gyorsan és könnyen elérhetők a céges tartalmak, a jogosultság kiosztás maximális biztonságot garantál.

Eszköz kivezetés: A készülék leselejtezése vagy új célra való használata esetén fontos, hogy minden vállalati tartalmat és applikációt eltávolítsunk a készülékről.

A SOTI EMM rendszerének segítségével akár egy gombnyomással törölhetőek a korábbi adatok a végfelhasználó minimális bevonásával. A távoli menedzsment funkciónak köszönhetően minden esetben az IT részleg áll a változások élén, így biztosan a céges informatikai szabályoknak megfelelően kerül kivezetésre az eszköz a mindennapi használatból.

Az IBCS Hungary különböző konstrukcióban kínálja a SOTI EMM rendszerét!

  • A termék megvásárolható, éves támogatással, helyszíni installálással.
  • A termék felhő alapú használata is lehetséges, éves támogatással kiegészítve. 
  • A termék bérelhető, éves időtartamra, éves támogatással.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A SOTI MobiControl már bizonyított!

A SOTI MobiControl használata szektortól és mérettől független. Minden vállalat, amely mobil eszközökkel dolgozik, tudja hasznosítani a megoldásban rejlő lehetőségeket. 

„A vállalatunknak van egy csomagkövetési adminisztrációs rendszere, amit mobil eszközök bevonásával terveztünk fejleszteni. A megvalósításhoz szükségünk volt egy olyan szoftverre, amellyel a mobil eszközök felügyelete, menedzselése, illetve a vállalati alkalmazások telepítése megoldható. A SOTI MobiControl az összes ilyen jellegű igényünket lefedte, sőt számos olyan funkcióval is rendelkezik, amivel egyszerűbbé tudtuk tenni az eszközök használatát a felhasználók számára. A SOTI felbecsülhetetlen mennyiségű időt és energiát képes felszabadítani számunkra, hiszen jelenleg több száz eszköz van a felügyelete alatt. Ezek az eszközök az ország bármely pontján előfordulhatnak, bármely időpontban, így nehézkes lenne menedzselésük, szoftverfrissítésük, telepítésük, ha ezeket egy központi helyen lehetne csak karbantartani, fizikai jelenlétet megkövetelve.”

Veres Gergely, a CRITERION Csoport IT rendszerüzemeltetője


Ajánlatkérés

 

Amennyiben a megoldásunk felkeltette érdeklődését, keresse kollégáinkat bizalommal az info@ibcs.hu email címen, vagy a +36 1 451 60 70-es telefonszámon.

Ajánlatkérés