A korlátlan hatótávolságú vonalkódolvasó

2017. 03. 06.

A raktári munkák során gyakran felmerül az a probléma, hogy amikor vonalkód beolvasásával szeretnénk adatokat bevinni a számítógépbe, a beolvasandó vonalkódok – pl. termékek azonosítói– túl messzire vannak ettől a számítógéptől. Egy kézi vonalkódolvasó általában 1-2 m hosszú kábellel kapható. Bluetooth technológiát használva pedig körülbelül 10 méterben maximalizálódik a hatótávolság. Egy raktárban pedig sokszor ennél nagyobb távolságokkal kell számolnunk.

Erre a gondra kínál megoldást a Zebra IPWedge technológiája, mely lehetővé teszi, hogy a raktárakban szokásos vezeték nélküli hálózati lefedettséget kihasználva a mobil eszköz a számítógépes hálózatot felhasználva küldje át a beolvasott vonalkód adatait a gazdaszámítógépre.

barcodereader

Az IPWedge egy olyan szoftvercsomag, amely két részből áll: a számítógépre telepített szoftverből, mely figyeli a hálózaton beérkező adatokat. Ezeket az adatokat a számítógépen futó programnak billentyűleütések formájában adja tovább. A másik része pedig egy beépülő modul, amely a mobil kézieszközön futó vonalkódolvasó programba (DataWedge) épül be, és teszi számára lehetővé a beolvasott adatok számítógépes hálózaton való tovább küldését.

A rendszer telepítése nagyon egyszerű és gyors (bár a gazda számítógépen adminisztrátori jogokat igényelhet), és öt percnyi beállítás után máris használható.

Mivel a leolvasó és a gazda számítógép között az adatok a számítógépes hálózat felhasználásával közlekednek, a kettő közötti távolságot csupán az korlátozza, hogy a mobil eszköznek „látnia” kell a gazda számítógépet a hálózaton. A gazda számítógép adott esetben tehát lehet a világ másik felén is!

Ajánlatkérés