A valós idejű helymeghatározás csúcsformáját hozza a Sewio RTLS Studio 2.3

2020. 09. 23.

Többmagos processzorok támogatásával, gépi tanulással és a pozícionáló-antennák szakaszos inicializálásával fokozza a teljesítményt és a rugalmasságot a Sewio RTLS Studio friss, 2.3-as verziója.

Legalább két magot tartalmaz ma már szinte minden processzor, de sokukban négy vagy még ennél is több mag dolgozik párhuzamosan a számítási feladatokon. Az RTLS Studio 2.3-as verziója immár támogatja ezt a hardverképességet, így az eddiginél minimum 3,5-ször, de akár 10-szer több UWB címke pozícióját is valós időben meg tudja határozni ugyanazon a számítógépen. Az ugrásszerű teljesítménynövekedésnek köszönhetően a Sewio megoldásával a vállalatok sokkal több fizikai objektum mozgását követhetik, RTLS projektjeiket varratmentesen bővíthetik, és a használati esetek szélesebb körét támogathatják anélkül, hogy a szerver feldolgozási kapacitásával kellene foglalkozniuk.

A horgonyok (anchorok) szinkronizálása a TDOA (Time Difference of Arrival) elven működő valós idejű helymeghatározás lényegi eleme, amely nélkülözhetetlen a pontos, egy méteren belüli lokalizáláshoz. Az RTLS Studio mostantól nemcsak az UDP Sync, hanem a TCP Sync gen2 sémát is támogatja, így a szinkronizálás több útválasztón (routeren) keresztül is működik, és a vállalatok rugalmasabban alakíthatják ki hálózataikat. Az RTLS Studio például más hálózatra is telepíthető, mint a horgonyok, mert az infrastruktúrától függetlenül mikroszekundumos pontossággal összehangolja azokat, külön precíziós szinkronizáló hardver hozzáadása nélkül. A mesterhorgonyok szinkronizálásához szükséges időablakot is a felére csökkenti a szoftvermegoldás új, 2.3-as verziója, amely az összehangolás önjavító képességeivel és az időtartományok automatikus összekapcsolásával is segíti a hálózatok működtetését és bővítését.

Sewio RTLS Studio 2.3Sewio RTLS Studio 2.3

Kész Docker konténert is kínál a Sewio az RTLS Studio operációs rendszertől független bevezetéséhez, ezt azonban csak a korai felhasználók köre éri el. Linux-alapú gépen a konténerezett RTLS Studio a mérések szerint jelentősen nagyobb teljesítményt ér el, mint virtuális gépen.

Sensmap fejlesztések: könnyebb kezelés

Az UWB horgonyok telepítését, felügyeletét és frissítését megkönnyítő képességeket is adott a Sewio az RTLS Studio 2.3-as verziójához. A szoftvermegoldás Sensmap valós idejű virtualizációs eszköze például mostantól támogatja a horgony-beállítások és korlátozások exportálását és importálását, valamint a horgonyok szakaszos inicializálását.

A horgony-korlátozások a helykövető algoritmusnak adnak információkat, exportálásukkal és importálásukkal annál több idő takarítható meg, minél több horgonyt telepít a vállalat. Az új eszköz az RTLS Playerrel együtt használva csillogtatja meg igazán minden képességét. További újdonság, hogy a felhasználók kérésére a mesterhorgonyok immár speciális markerrel is megjelölhetők a könnyebb kezeléshez.

Horgonyokat százas nagyságrendben tartalmazó, nagy projektek további, jelentős bővítésekor az inicializálás ugyancsak időigényessé válik, mivel nem csupán az újonnan hozzáadott, hanem az összes horgonyt érinti. A problémát az RTLS Studio 2.3 szakaszos inicializálással orvosolja – a horgonyok egymást követő szakaszokban történő, automatikus indítása felgyorsítja a telepítési és újraindítási folyamatot. További időmegtakarítás érhető el a szűrőkkel, amelyekkel például az alias alapján beállítható egy adott teremben található horgonyok inicializálása is.

A horgonyok keretrendszerének frissítéséhez a vállalatoknak eddig külön eszközre volt szükségük, de ennek vége. Az update-elés mostantól az RTLS Studio beépített funkciója, amely hitelesítéssel akadályozza meg a hibás frissítéseket, így nemcsak gyorsabbá, hanem biztonságosabbá teszi az egész folyamatot.

Szerző: IBCS
Dátum: 2020. szeptember

Ajánlatkérés