Egységrakományok gyors és pontos címkézése a Cobalt Systems megoldásaival

2020. 08. 06.

Dobozokat, zsugorfóliázott és raklapozott termékeket magas minőségben, nagy megbízhatósággal címkéző berendezésekkel bővítette az IBCS gyártó vállalatoknak és logisztikai-disztribúciós központoknak kínált portfólióját.

A Cobalt Systems és az IBCS disztribútori együttműködése nyomán a hazai piacon is elérhetők a nagy-britanniai gyártó prémium kategóriás Nexus 20 címkéző megoldásai, amelyek többek között a Zebra hardvertechnológiájára és a NiceLabel LMS címke-felügyeleti rendszerére épülnek.

A Nexus 20 berendezésekkel a vállalatok az ellátási láncokban világszerte alkalmazott GS1 szabványnak megfelelő vonalkódokkal és más termékinformációkkal láthatják el a különböző egységrakományokat, a dobozoktól kezdve a zsugorfóliázott csomagokon át a raklapokig, méghozzá valós időben és ellenőrzött minőségben, a gyártási-logisztikai folyamatok megszakítása nélkül, ami rendkívül nagy hatékonyságot és kimagasló beruházás-megtérülést eredményez.

Dobozcímkézés a Cobalt Systems Nexus 20 megoldásávalDobozcímkézés a Cobalt Systems Nexus 20 megoldásával

Többféle címkéző megoldás közül választhatnak a vállalatok. A Nexus 20 nagy sebességű, lineáris változata például percenként 80 doboz vagy zsugorfóliázott csomag oldalára nyomtat és ragaszt fel vonalkódot. A család többi tagjához hasonlóan a Cobalt Sentinel technológiáját is tartalmazza, amellyel valós időben ellenőriz és hitelesít minden kinyomtatott vonalkódot, így kizárólag a hibátlan adatokat tartalmazó címkéket ragasztja fel az egységrakományokra. A valós idejű Print and Apply címkéző rendszernek köszönhetően a sebességet nem kell külön összehangolni a gyártás és a nyomtatás között, és ennek előnyeit a vállalatok a birtoklási összköltség csökkenésén is lemérhetik.

Zsugorfóliázáshoz a Cobalt teljesen elektronikus – vákuumot nem alkalmazó – megoldást kínál, és a Nexus 20 különböző modelljei a dobozok kétoldali, valamint a raklapok két- és három-oldali címkézésére is képesek, egy időben, az egységrakomány elforgatása nélkül. Mindegyik címke más adatokat, információkat tartalmazhat, amelyeket a felhasználók a berendezéshez tartozó érintőkijelző felületén, közvetlenül az adatbázisból kiválaszthatnak az egyszerű és gyors átálláshoz.

A kinyomtatott vonalkódok 100 százalékos hitelesítésén túl a Cobalt Nexus 20 megoldása a felcímkézett egységrakományok nyugtázásáról is gondoskodik, azokat a művelet végén jelenti a vállalatirányítási rendszernek, amely automatikusan készletbe veszi őket. Mindezeket a képességeket a Cobalt vezető gyártók visszajelzései alapján fejlesztette ki, így a Nexus 20 család minden tagja minimálisra csökkenti az állásidőt, és a legnagyobb teljes eszközhatékonyság (OEE) elérését teszi lehetővé.

Szerző: IBCS
Dátum: 2020. augusztus

Ajánlatkérés