Nyomtatóbeállítás telefonról a Zebra ingyenesen letölthető szoftverével

2020. 09. 30.

A Zebra Printer Setup Utilities appokkal könnyen és gyorsan beállíthatja Link-OS alapú nyomtatóit, közöttük a Bluetooth kapcsolaton csatlakozó mobil nyomtatókat is.

Minél gyorsabban telepíti és állítja üzembe a vállalat új vagy áthelyezett eszközeit, beszerzésük annál rövidebb idő alatt fog megtérülni. A Zebra Printer Setup Utilities segítségével bárki könnyen és gyorsan konfigurálhatja Link-OS operációs rendszert futtató nyomtatóit, mivel az Android alapú eszközökre, valamint iPhone telefonokra és iPad tabletekre is elérhető szoftvercsomag varázslóival az optimális nyomtatási minőséghez szükséges beállítások speciális szaktudás nélkül is elvégezhetők.

A Printer Setup Utilities applikáció a Google Play, illetve az Apple App Store alkalmazásboltból ingyenesen letölthető a mobil eszközökre. Telepítését követően felismeri az elérhető nyomtatókat, és Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül csatlakozik a konfigurálásra kiválasztott eszközhöz, majd egyszerűen kezelhető varázslóival végigvezeti a felhasználót az egyes paraméterek – például a címke-kalibráció, a médiatípus, a nyomtatási hőmérséklet vagy a biztonság – beállításának lépésein.

Nyomtatóbeállítás telefonról a Zebra ingyenesen letölthető szoftverévelNyomtatóbeállítás telefonról a Zebra ingyenesen letölthető szoftverével

Hagyomány szerint a Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozó mobil nyomtatók nem tartoznak a legkönnyebben beállítható eszközök táborába, különösen akkor, ha azokat az alkalmazottak a vállalati telephelytől távol, a terepen használják. Rendkívül bosszantó, és az ügyfélre is rossz benyomást tesz, ha ilyen helyzetben egy téves beállítás miatt meghiúsul a nyomtatás. A Zebra Printer Setup Utilities applikációja szerencsére elejét veszi a problémának, mivel a Bluetooth nyomtatókat a terepen is menedzselhetővé teszi. A konfigurációs fájlokat vagy akár a szoftverfrissítéseket a vállalat felhőalapú tárhelyéről a felhasználók bárhonnét elérik és letölthetik, így a nyomtatókat mindig naprakészen, csúcsformában tarthatják. Mindez jelentősen megnöveli a mobil munkaerő hatékonyságát, az eszközök rendelkezésre állását, és ennek eredményeként a beruházás megtérülését is.

A Zebra Printer Setup Utilities egyik varázslójával, a Security Assessment Wizard segítségével a rendszergazdák és az üzemeltetést végző szakemberek a nyomtatók biztonsági sérülékenységét is felmérhetik, és a biztonsági beállításokat a legjobb gyakorlatnak megfelelően módosíthatják a fokozott védelem érdekében. Az applikáció Zebra Assist funkciójával emellett automatikusan email küldhető a nyomtató konfigurációjáról a Zebra Technical Support támogató csapatának.

Szerző: IBCS
Dátum: 2020. szeptember

Ajánlatkérés