Öt strapabíró Zebra hosszú távra – mobil számítógépek Android 10-zel

2020. 09. 02.

A Zebra porral, vízzel és ütéssel szemben ellenálló mobil számítógépei beépített szkennerrel, érintésmentes fizetéssel és hosszú akkus üzemidővel teszik hatékonnyá és biztonságossá a bolti, a raktári és a terepi munkát.

A koronavírus-járvány hatására előtérbe kerültek a digitális, mobil és online megoldások, amelyekkel a kereskedő, a szállítmányozó és logisztikai, valamint a szolgáltató szervezetek nemcsak alkalmazkodni tudnak a megváltozott igényekhez és feltételekhez, hanem ügyfeleik és munkavállalóik egészségére is jobban vigyázhatnak. Változatlanul fontos szempont ugyanakkor az is, hogy a most bevezetett technológiára a vállalatok hosszú távon is építhessenek, az üzlet állóképességét erősítő beruházásaik sokáig megőrizzék értéküket.

Öt friss, strapabíró mobil számítógépet kínál mindehhez a Zebra Technologies. A legújabb Android 10-es operációs rendszerrel érkező TC21/TC26, TC52x/TC57x és MC3300x modellek integrált szkennerükkel és nagyvállalati szintű szoftveres képességeikkel hatékonyabbá, egyúttal biztonságosabbá teszik a munkavégzést az eladótérben, a raktárban és a terepen egyaránt.

A kis- és középvállalatok, kereskedő és szolgáltató cégek számára kifejlesztett Zebra TC21/TC26 mobil számítógépek a professzionális tartósságot hatékonyságfokozó szoftverekkel és kiegészítőkkel ötvözik, nagyvállalati színvonalon, mégis hozzáférhető, a lakossági piacra szánt okostelefonokéval összevethető áron. A vállalatok korábbról meglévő Android alkalmazásaikat is könnyen áttelepíthetik és zökkenőmentesen futtathatják rajtuk – csakúgy, mint a Zebra tabletjein és járműre szerelhető megoldásain –, mivel az eszközök közös platform architektúrára épülnek. Az IP67-es minősítésű, por- és vízálló mobil számítógépek nagy teljesítményű, nyolcmagos processzort, 5 colos, HD felbontású kijelzőt kaptak, WiFi és (a TC26 modell esetében) mobil hálózaton is kiemelkedő hangminőséggel, videóhívásra alkalmas 5 megapixel felbontású előoldali kamerával segítik a hatékony munkavégzést. Kiegészítő akkumulátorral akár két műszakra elegendő, 14 órás üzemidőt biztosítanak, és csuklópánttal, valamint a Zebra RS5100-as Bluetooth gyűrűszkennerével kiegészítve kéz nélküli használatra is alkalmasak.

Villámgyors vonalkódolvasás, minden helyzetben

Továbbfejlesztette a Zebra piacvezető TC52/TC57 mobil számítógépeit is, amelyekből már több mint két millió darabot használnak a vállalatok világszerte. A most bemutatkozó, újgenerációs TC52x/TC57x modellek a jelenleg elérhető egyik leggyorsabb mobil processzort, a nyolcmagos Snapdragon 660 2,45 GHz-es változatát kapták, 5 colos HD felbontású érintőkijelzőjük közvetlen napsütésben is jól olvasható, arcfelismerésen alapuló felhasználó-azonosításra is alkalmas előoldali, valamint nagy felbontású fotókat és videókat készítő, 13 megapixeles hátoldali kamerával rendelkeznek.

Zebra TC52x és TC57x

A mobil számítógépek új, SE4720 szkennerével a felhasználók olyan gyorsan beolvashatják az 1D és 2D vonalkódokat, címkéket és dokumentumokat, amilyen gyorsan meg tudják nyomni az indítógombot. Ráadásul a beolvasás elsőre pontos lesz, mivel a szkenner rendkívül jól tűri a kéz bemozdulását, és a vonalkódok kopása, sérülése vagy szennyeződése sem jelent számára akadályt. További előny, hogy a szkenner a nagy méretű vonalkódok közelről történő beolvasásával éppen olyan könnyen elboldogul, mint a 60 centiméternél távolabbi célpontokkal – ez a rugalmasság változatos alkalmazások még szélesebb köréhez ad megbízható támogatást.

Minthogy a Zebra érintésmentes fizetésre is felkészítette mobil számítógépeit, segítségükkel a vállalatok könnyebben válaszolhatnak a járványhelyzetben különösen gyorsan változó igényekre a kereskedelemben – legyen szó házhoz szállításról vagy járdaszegély melletti átvételről –, a posta- és a közműszolgáltatás, a szállítmányozás, a logisztika és az egészségügy területén. Még az idén egyébként a gyártó a TC21/TC26 és a TC52x modellek speciális, kórházi minősítésű műanyaggal borított változatát is kihozza nővérek, orvosok és mentősök számára.

A kategóriájukban kimondottan könnyűnek minősülő, kis tömegű MC3300x mobil számítógépek négy formátumban is kaphatók, és háromféle billentyűzettel kombinálhatók, ami különösen nagy választási lehetőséget ad a vállalatoknak a raktári és gyártóipari környezetekre, disztribúciós központokra jellemző felhasználási módok támogatásához. A mechanikai behatásokkal szemben is rendkívül ellenálló MC3300x modellek továbbfejlesztett vezeték nélküli hálózati képességekkel és bővíthető akkumulátorral, akár három műszakra elegendő üzemidővel is növelik a munka hatékonyságát.

Mindegyik strapabíró mobil számítógépen előre telepíti a Zebra a Mobility DNA szoftvercsomagját, amely a végfelhasználói alkalmazások mellett felügyeleti és fejlesztői eszközöket is tartalmaz, így nagyvállalati szintű operációs rendszerré emeli az Androidot. Az eszközök hosszú távon is biztonságos és megbízható használatát a Zebra LifeGuard for Android szoftvermegoldása és a Zebra OneCare támogatási szolgáltatása biztosítja.

Az új TC21/TC26, TC52x/TC57x és MC3300x modellek közös platformarchitektúrája emellett támogatja a Zebra nemrég bejelentett MotionWorks Proximity megoldását is, amely a felhasználókat a biztonságos, 1-2 méteres távolságtartásra figyelmezteti munkahelyi környezetben.

Szerző: IBCS
Dátum: 2020. augusztus

Ajánlatkérés