Pehelykönnyű, de strapabíró gyűrűszkenner a Zebrától

2019. 12. 16.

Észrevétlenül simul a felhasználók ujjára a Zebra RS5100-as Bluetooth gyűrűszkennere, amellyel a gyors és pontos raktári, terepi vagy eladótéri munka könnyebb már nem is lehet.

Strapabíró kialakításánál fogva a Zebra RS5100-as Bluetooth gyűrűszkennere ipari környezetekben, raktárakban és gyártócsarnokokban csillogtatja meg minden képességét maradéktalanul, parányi méretének és modern formatervének köszönhetően ugyanakkor ügyféloldali területeken, például házhoz szállításkor vagy eladóterekben, vásárlók kiszolgálásában is éppúgy helytáll. A gyűrűszkenner hosszú üzemidejével, rugalmasságával, valamint a felügyelet időigényét és költségét is csökkentő tartozékaival még könnyebbé teszi a munkát.

Fél dekát alig meghaladó, mintegy 70 grammos tömegével és kevesebb mint 33 köbcentis űrtartalmával a 6,1 * 2,8 * 2,1 milliméter méretű RS5100-as gyakorlatilag súlytalan. A gyűrűszkenner ergonómiáját és kényelmét különböző kialakítású modellek fokozzák: egyravaszos változatát a munkavállalók kesztyűn is viselhetik, míg kétravaszos modelljét munka közben is átrakhatják egyik kezükről a másikra. Mindkét változaton található egy felső ravasz is, amellyel az RS5100-as az ujj oldalára fordítva is használható, így egyáltalán nem emelkedik ki a kézfej síkjából.

A strapabíró gyűrűszkenner por- és ütésálló, a ráfröccsenő, de még a tömlőből ráömlő folyadék sem tesz benne kárt. Áramköreit a Nemzetközi Védettségjelölésnek (IP) megfelelő tokozás óvja, ezért a betonpadlós csarnokokra jellemző, gyakori elektrosztatikus kisüléseket is jól tűri. Alapakkumulátorral 0 és 50 Celsius fok között, akkumulátorbővítéssel akár mínusz 20 Celsius fokos hőmérsékletű környezetekben, például hűtőraktárakban is hosszabb ideig használható, akár több millió vonalkódolvasás indítható vele.

Szintet lép a mobilitás: Zebra RS5100 Bluetooth gyűrűszkenner a terepenKép forrás: www.zebra.com

Minthogy a Zebra az RS5100-as LED-es vagy lézeres célzó egységgel is elérhető, a vállalatok az igényeiknek megfelelő opciót választhatják. A gyűrűszkenner mindkét képalkotó motorja PRZM Intelligent Imaging megapixeles felbontású szenzorral és fejlett algoritmusokkal dolgozik, ezért elsőre pontosan beolvassa még a sérült, elpiszkolódott, vagy halványan nyomott, kopott 1D/2D vonalkódokat is, széles látószögének köszönhetően pedig a nagy méretű vonalkódokkal is ugyanilyen könnyen megbirkózik.

Eljegyezve az ergonómiával

Az e-kereskedelem korában a fogyasztók kifogástalan kiszolgálást várnak. Ha az online megrendelt, megvásárolt cikkeket a kereskedő késve vagy hiányosan szállítja ki, a hibáért súlyos árat fizethet, mert a versenytársak csak egy kattintásnyira vannak, és az ügyfelek gyorsan tovább állnak. Rohamosan nő eközben a webshopok forgalma, ezért a kereskedőknek módot kell találniuk a cikkek minél gyorsabb és pontosabb összekészítésére és házhoz szállítására, és ezt a folyamathatékonyságot vonalkódok használatával érhetik el.

Vonalkód szkennerek használatával biztosítható, hogy az alkalmazottak a raktárban vagy az áruházi eladótérben a megrendelt cikkeket pakolják a csomagokba, és azokat a kiszállítás optimális útvonalának megfelelő sorrendben rakodják be a teherautókba, hogy azok időben, pontosan jussanak el az ügyfél címére – és ha szükséges, a helyszíni termékazonosítás, például online bevásárlásnál a nem kért helyettesítő termékek kezelése is ugyanilyen precíz és gördülékeny legyen.

Az RS5100 gyűrűszkennert a Zebra mobil adatgyűjtőivel, például a szintén strapabíró TC57-essel, valamint mobil nyomtatóival kombinálva a vállalatok teljes körű, ergonomikus megoldást alakíthatnak ki, amellyel alkalmazottaik a raktári környezethez hasonlóan terepen is valós időben hozzáférnek minden adathoz, hogy munkájukat – a helyszíni nyugta- és számlanyomtatást is beleértve – gyorsan és pontosan végezhessék a fizetési ciklus gyorsabb lezárására és az ügyfelek nagyobb megelégedésére.

Szerző: Stankovics Attila, kereskedelmi munkatárs, IBCS
Dátum: 2019. december 16.

Ajánlatkérés