ProGlove okoskesztyű folyamatbajnokoknak

2019. 12. 17.

Felvettük palettánkra a német ProGlove vonalkódolvasó okoskesztyűjét, amellyel a világ legnagyobb gyártó, kereskedő és szállítmányozó vállalatai felezik meg a szkennelések műveletidejét.

Partneri együttműködésre léptünk a világ legkisebb és legkönnyebb, hordható szkennerét szállító ProGlove-val. A 2014-ben alapított, müncheni cég kesztyűre dolgozott szkennerével a gyártóipar, a logisztika, a szállítmányozás és a kereskedelem szereplői rendkívüli módon fokozhatják a vonalkódolvasás hatékonyságát. Alátámasztja ezt, hogy a ProGlove termékeit rövid idő alatt olyan vállalatok integrálták gyártási és raktári folyamataikba, mint például az Audi, a BMW, a Bosch, a Daimler, a DHL és a Lufthansa Technik.

A német gyártó okoskesztyűi ergonomikus vonalkódolvasással teszik gördülékennyé a munkafolyamatokat, a szkennelés ugyanis a kéz egyszerű összeszorításával, a tenyéren levő kioldóval indítható. Míg a hagyományos kialakítású kézi szkennerek gyakran túl nagynak és esetlennek tűnnek, a ProgGlove parányi szkennere, amely észrevétlenül lapul a kézfejre, senkit sem hátráltat a munkában – olyannyira, hogy az eddigi tapasztalatok szerint segítségével akár 4 másodperccel csökkenthető a szkennelések műveletideje. A cég nem egy ügyfelénél ez a szkennelési hatékonyság 50 százalékos növekedését eredményezte, ami hatalmas előrelépés a gyárcsarnokokban és raktárakban zajló munka szempontjából. Az okoskesztyű ráadásul fénnyel, rezgéssel és hanggal is jelzi a vonalkód sikeres beolvasását, így nemcsak a folyamatok sebességét, hanem minőségét is javítja, a hibaszázalékot akár 33 százalékkal csökkenti.

– Ember és gép együttműködését is új alapokon kell továbbfejleszteniük a vállalatoknak, hogy az ipar 4.0 korában megőrizhessék versenyképességüket – mondta Andreas König, a ProGlove vezérigazgatója. – A hordható digitális eszközök intelligens megoldások, amelyek az alkalmazottak képességeit természetes módon kiterjesztve hathatósan növelik az ipari IoT környezetekben végzett munka hatékonyságát. A gyártás, az összeszerelés és a logisztika folyamatainak jövőjét a hordható eszközök fogják meghatározni, amelyek egyúttal hangsúlyozzák az ember automatizált világban betöltött, központi szerepét is.

ProGlove okoskesztyűKép forrás: www.proglove.com

A ProGlove három változatban elérhető MARK és MARK 2 szkennerei egyetlen mozdulattal az ujjas vagy ujjatlan kesztyűkön található foglalatba illeszthetők. A mindössze 50*45 milliméter méretű, de 30-150 centiméter hatósugarú eszközök akkumulátoros üzemideje a 15 órát is eléri, egy töltéssel akár 6 ezer vonalkód is beszkennelhető velük.

Öt éve a ProGlove az Intel Make it Wearable – azaz Tedd hordhatóvá – címmel meghirdetett versenyén tűnt fel. Ipari okoskesztyűjével, amelyet 2016-ban vitt piacra, rövid idő alatt komoly szakmai díjakat nyert és üzleti sikereket ért el, müncheni és chicagói irodájából ma már világszerte több mint 500 vállalatot szolgál ki. Legutóbb szeptemberben kapott 40 millió dolláros befektetést a Summit Partners magántőkealaptól, amelyet a további piaci terjeszkedésen túl az emberi munkaerőt az ipari IoT környezetekkel összekapcsoló megoldások fejlesztésére fordít.

Szerző: IBCS
Dátum: 2019. december 17.

Ajánlatkérés