Új szabvány az élelmiszer-címkézésben

2014. 12. 16.

2014. december 13-án életbe lépett az élelmiszerek címkézését szabályozó rendelet. A rendelkezés célja a fogyasztók magas szintű egészségvédelme, az ételintoleraciával rendelkezők teljes körű tájékoztatása. A kötelező tájékoztatás elve vonatkozik az élelmiszer azonosítására, összetételére, tulajdonságaira a fogyasztók egészségének védelmére, és táplálkozási jellemzőkre vonatkozó információkra.

Kötelezően fel kell tüntetni például az élelmiszer nevét, összetevőket, allergéneket vagy intoleranciát okozó anyagokat, valamint az összetevők mennyiségét és az élelmiszer nettó mennyiségét, stb.

elelmiszercimkezesA direktíva értelmében nem mindegy, hogy a jelöléseket hol és milyen méretben helyezzük el a címkén, így a címketervezés folyamata is nagyobb körültekintést kíván. A címkenyomtatók mellé járó ajándék címketervező programok sajnos nem elég felkészültek az elvárásoknak megfelelő adatjelölésre. Az IBCS Hungary által forgalmazott Nice Label Pro viszont olyan paraméterekkel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy egy-egy fontos információt kiemeljünk a többi közül.

További kérés esetén keresse kollégáinkat a +36 1 451 60 70-es számon vagy írjon az info@ibcs.hu email címre.

Ajánlatkérés

COVID-19 vírussal kapcsolatos információ

A kialakult helyzetre való tekintettel az áruátvételt a raktárban és a szervizben bonyolítjuk le, az irodában az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel! A szervizben és a raktárban egyaránt az előírásoknak megfelelően, a legnagyobb biztonsági követelményeket betartva történik az árukiadás. A számlákat elektronikusan, kinyomtatható formában küldjük. Az IBCS Hungary területén arcmaszk viselete és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező!

Köszönjük a megértést és jó egészséget kívánunk!

Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close