Új szabvány az élelmiszer-címkézésben

2014. 12. 16.

2014. december 13-án életbe lépett az élelmiszerek címkézését szabályozó rendelet. A rendelkezés célja a fogyasztók magas szintű egészségvédelme, az ételintoleraciával rendelkezők teljes körű tájékoztatása. A kötelező tájékoztatás elve vonatkozik az élelmiszer azonosítására, összetételére, tulajdonságaira a fogyasztók egészségének védelmére, és táplálkozási jellemzőkre vonatkozó információkra.

Kötelezően fel kell tüntetni például az élelmiszer nevét, összetevőket, allergéneket vagy intoleranciát okozó anyagokat, valamint az összetevők mennyiségét és az élelmiszer nettó mennyiségét, stb.

elelmiszercimkezesA direktíva értelmében nem mindegy, hogy a jelöléseket hol és milyen méretben helyezzük el a címkén, így a címketervezés folyamata is nagyobb körültekintést kíván. A címkenyomtatók mellé járó ajándék címketervező programok sajnos nem elég felkészültek az elvárásoknak megfelelő adatjelölésre. Az IBCS Hungary által forgalmazott Nice Label Pro viszont olyan paraméterekkel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy egy-egy fontos információt kiemeljünk a többi közül.

További kérés esetén keresse kollégáinkat a +36 1 451 60 70-es számon vagy írjon az info@ibcs.hu email címre.

Ajánlatkérés