Vegyszer- és oldószerálló címkék

2021. 06. 17.

Az ipari alkalmazásokban (gyártóberendezések, tárolóedények, készletek) történő nyomon követés – akár extrém körülmények között is – nélkülözhetetlen részét képezi a sikeres munkavégzésnek. Vegyszer- és oldószerálló címkéink segítségével ez a feladat könnyedén teljesíthető.

Az IBCS Hungary olyan címkéket biztosít a vegyipar, gyógyszeripar, egészségügy részére, melyek számos kihívást jelentő körülménnyel szemben is ellenállók. Az alábbi feltételek sem jelentenek veszélyforrást az általunk forgalmazott címkék használata során: vegyi anyagok, oldószerek, kopás, nedvesség, szélsőséges hőmérséklet vagy szigorú minőségi előírások.

A címkék még olyan vegyi anyagokkal történő közvetlen érintkezésnek is ellenálnak, mint például xylene, tolulene, alkohol, formalin, hexane, acetone, dimethyl sulfoxide (DMSO), methyl ethyl ketone (MEK), acetonitrile (ACN).

Vegyi anyagok, gyógyszerek, robbanóanyagok, kőolaj stb. előállításához használt tárolóeszközöket és dobokat is érinti a nemzetközi szabványok által meghatározott címkézési előírásoknak való megfelelés. A dob- és hordócímkéket különféle tartalmakkal, figyelmeztetésekkel és utasításokkal kell ellátni. Gyúlékony vagy éghető anyagok használata esetén a GHS (a vegyi anyagok osztályozásának és címkézésének globálisan harmonizált rendszere) piktogramokkal jelzi a legfontosabb információkat. Vegyünk egy példát! A veszélyes vegyi anyagok szállítása tengeri úton valósul meg, így a dobcímkéknek meg kell felelniük az időjárási és sós vízbe merítésre vonatkozó BS5609 szabványnak.

A vegyszernek ellenálló címkék esetén is fontos a megfelelő festékszalaggal történő párosítás, hiszen így a nyomat is ellenálló lesz a különféle behatásokkal szemben. Optimális választás esetén nincs szükség külön átlátszó lamináló címkére sem a nyomat védelemhez.

A különböző vegyi anyagok jelenléte más-más címke és festékszalag használatát teszi szükségessé. Kiválasztásnál kiemelkedően fontos specifikálni a felhasználási körülményeket.

Felhasználási területek:

  • Savval és lúggal érintkező áruk címkézése
  • Vegyipari tartályok címkézése
  • Elektromos motorok címkézése
  • Gépjárművek motorterében lévő címkézés
  • Orvosi eszközök, autokláv folyamatokhoz tartozó címkézés
  • Laminált címkék kiváltása
  • Termékazonosítás – az UL és CSA nemzetközi szabványoknak eleget tévő termékek címkézése

Szerezze be a vegyi- és oldószerálló címkéket tőlünk! A címkék és a festékszalagok rövid határidővel rendelhetők, egyes típusokat raktárról biztosítunk.

Segítségre van szüksége? Kérjük vegye fel a kapcsolatot kellékanyag specialista kollégáinkkal telefonon: +36 1 451 60 70 vagy e-mailen: info@ibcs.hu.

Ajánlatkérés