Külső címkecsévélők és adagolók | IBCS

Külső címkecsévélők és adagolók

Előfordulhat, hogy a nyomtatókhoz olyan címke tekercs áll rendelkezésre, ami nem fér bele a nyomtató házába. Ilyen esetekben egy külső csévetest ajánlott, amely akár egyedileg a nyomtatóhoz is kapcsolható.

Külső címke felcsévélő egység

Amennyiben a nyomtatott címkét nem a nyomtató közvetlen közelében használjuk fel, úgy a gyári belső csévélővel tudjuk tekercs formájában előállítani. Egyes Zebra modellek nem kínálnak belső visszacsévélő opciót, így ebben az esetben jól jön a külső felcsévélő egység. A megoldás hasznos lehet különböző magátmérők közötti átcsévéléshez is.

Az elektromos csévélő a megnyomtatott címkeszalagot folyamatosan, és állandó feszességet biztosítva csévéli, közben figyeli a címkehordozó mozgását, így ha a nyomtató megáll, a csévélés is szünetel. A nyomtató újraindulása esetén után a csévélés ismét megindul.

A felcsévélő egység a nyomtató felől érkező hordozó feszességét egy érzékelő kar segítségével figyeli. Lazuló szalagnál bekapcsol, feszes állapotban pedig kikapcsol a csévélést végző motor, így alkalmazkodva ahhoz a sebesség ingadozáshoz, ami az átmérőváltozásból és a nyomtatás sebességének változásából ered. Az érzékelő kar egy optikai szenzoros vezérlésén keresztül kapcsolja a motort, így teljesen ki van küszöbölve mindenféle mechanikus kontaktus, elkerülve annak jellemző problémáit, mint a felületek beégése, oxidációja.

A felcsévélő akár egyedileg nyomtatóhoz is kapcsolható. A különböző modellek 120 mm szélességtől 218 mm szélességig rendelhetőek. A külső cséve átmérő 210 mm-től 380 mm-ig terjedhet, de rendlehető egyedi méretű modell is. A belső cséve átmérője címkefajtától függően 25, 40 vagy 76 milliméter átmérőjű lehet, lehetőség van belső csévetest nélküli tekrcselésre és az állítható cséve átmérővel rendelkező modelle esetén tetszőlegs méretű csévetest használatára.

  • Maximális címke szélesség: 120-218 mm
  • Maximális címketekercs külső átmérő: 210-380 mm
  • Belső csévetest átmérője: állítható vagy fix 25/40/76 mm

Külső késes címkecsévélők

A többpályás címke nyomtatás előnye a nagyobb sebesség, a gazdaságosab kivitel (festékszalagos nyomtatás esetén), a nyomtató és nyomtató fej hosszabb élettartama. Többpályás címketekercs esetén kínál vonzó megoldást a késes felcsévélő, amely a címke méretétől függően maximum 4 pályáig használható.

Külső címkeleválasztó egység

Ha a címke nyomtatóhoz címkeleválasztó (peel-off) egység nem rendelhető vagy nem a nyomtató mellett kell a címkéket leválasztani, a címkék adagolása megoldható utólag a külső leválasztó egységgel.