Zebra Mobility Extension (MX)

2017. 07. 05.

Az Android alapú eszközök ipari környezetben való felhasználása és a Zebra Mx kiegészítő

Manapság az ipar területére egyre jobban betörnek az eredetileg fogyasztói piacra készült Android és IOS operációs rendszerrel ellátott eszközök. A jelenség érthető, hiszen ezek az eszközök a mindennapjainkban állandóan jelen vannak, az életünk részévé váltak. Ezért természetes, hogy az iparban dolgozók keresik ugyanazt az „élményt”, és elvárják azokat az előnyöket, amit ezek a mindennap használt készülékek képesek biztosítani. (Sok cég kifejezetten azért vezette be a „consumer” eszközök használatát, mert a fiatal munkavállalók számára sokkal vonzóbb az a cég, ahol napközben is a megszokott eszközeiket használhatják.) Ennél fogva, az ipari felhasználás során betanítási időt takaríthatunk meg, és a beruházási költségek ugyancsak csökkenni fognak.

zebra_mxLátszik tehát, hogy jelentős előnyökkel szolgál, így gyakorlatilag elkerülhetetlen trend az eredetileg magáncélú felhasználásra készült eszközök és operációs rendszerek bevezetése és elterjedése a vállalati, ipari környezetben.

Ugyanakkor létezik számos biztonsági elvárás a vállalatok informatikai rendszereivel szemben, amely sok esetben kizárja, hogy az otthoni eszközök ipari körülmények között felelősen használhatóak legyenek.

A Zebra Mx (Mobile Extensions) ezekre a problémákra kínál megoldást. Mint a neve is mutatja, ez a gyári Android operációs rendszer kiegészítése. Annak funkcionalitását nem csorbítja, hanem egy rétegként terül el felette, hozzáadva ezzel a kívánt funkciókat.

Az Mx kiegészítéssel robusztus vállalati szintű információ- biztonsághoz és menedzselhetőséghez jutunk, valamint üzleti szintű vezetéknélküli kapcsolódást és vonalkódos adatgyűjtésre való képességet lehet elérni. Mindezt úgy, hogy a felhasználónak nem kerül többlet ráfordításába, mivel a Zebra Mx ingyenesen, gyárilag kerül telepítésre valamennyi Zebra eszközön. Ezzel együtt a felhasználó teljes mértékben kontrollálhatja, hogy mely funkciókat, mikor és milyen mértékben kívánja aktiválni.

Ajánlatkérés