A szuperhatékony Zebra TC8300 nyolc óra alatt kilencet teljesít a raktárban

2020. 04. 27.

Forradalmian új formátumú, érintőkijelzős, androidos TC8000-es mobil adatgyűjtő-családját a Zebra még gyorsabb és megbízhatóbb modellel bővítette, amely akkukímélő WiFi és Bluetooth technológiákkal hasít a hálózaton.

Egyedülállóan ergonomikus kialakításuknál fogva a Zebra TC8000-es, érintőkijelzős mobil adatgyűjtőin a lehető legkevesebb mozdulattal a legtöbb feladat végezhető el a leggyorsabban, ami a tapasztalatok szerint átlagosan 14 százalékkal növeli a raktári munka hatékonyságát. Óriási nyereség ez, mert hagyományos eszközökkel ugyanehhez a munkamennyiséghez minden alkalmazottnak napi plusz egy órát kellene dolgoznia.

A Zebra most még nagyobb teljesítményű modellel bővítette a termékcsaládot, a TC8300-as ugyanis nyolcmagos processzorral, az eddigi belső memória nyolcszorosával és 32-szeres Flash memóriakapacitással kapcsolja nagyobb sebességre a raktárkezelés adat- és hangalapú alkalmazásait. A mobil adatgyűjtő fejlett memóriaarchitektúrára épülő moduljai egyúttal a korábbi nemzedéknél tízszer több írási-olvasási ciklust támogatnak.

Minthogy a TC8300-as Android operációs rendszerre épül, az alkalmazottak külön betanítás nélkül, azonnal használatba vehetik az érintőkijelzőn megjelenő, ismerős felületű alkalmazásokat, az újonnan bevezetett szoftverekkel, funkciókkal azonnal dolgozni tudnak. A szoftverkörnyezet egyúttal a vállalatoknál meglévő, hagyományos alkalmazások migrálását is rendkívül egyszerűvé és gördülékennyé teszi – a terminálemulációs appokkal ugyanis a korábbi, „zöld karakteres” felületek is érintőkijelzőre optimalizálhatók és intuitív kezelésűvé alakíthatók, az alkalmazás módosítása, szoftverkód írása nélkül.

Zebra TC8300

A 2×2 Multiple-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) technológia nyalábformálásával a rádiós hozzáférési pontok egyszerre sok eszközzel is megbízhatóan kommunikálnak, ami növeli a WiFi hálózat kapacitását, sebességét és hatósugarát is, miközben az adatfeldolgozást átvéve a csatlakozó eszközök akkumulátoros üzemidejét is meghosszabbítja. Utóbbihoz hozzájárul a TC8300-at vezeték nélküli nyomtatókhoz, fejhallgatókhoz és egyéb eszközökhöz kapcsoló Bluetooth 5.0 technológia is, amely a korábbi generációnál kétszer gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, négyszer nagyobb távolságra.

LifeGuard for Android szolgáltatásán keresztül a Zebra biztonsági és verziófrissítéseket ad, valamint vállalja az operációs rendszer két következő (P és Q) verziójának támogatását is, ami az adatok védelmét és a beruházás értékének megőrzését egyaránt szolgálja.

TC8300: az ergonómia és a hatékonyság bajnoka

Míg a hagyományos eszközöket a felhasználóknak folyamatosan előre-hátra kell dönteniük a vonalkódok beszkenneléséhez és az adatok beviteléhez, addig innovatív kialakításánál fogva a TC8300 mobil adatgyűjtő 55 százalékkal csökkenti a munkavégzéssel járó csuklómozdulatokat és 15 százalékkal mérsékli az izommunkát.

Öt szkennelőmotorjával a TC8300-as gyakorlatilag bármely vonalkódot, bármilyen körülmények között elsőre beolvas. Az SE4850 Extended Range Imager segítségével az 1D és 2D vonalkódok például 7,5 centiméter és 21,5 méter között bármilyen távolságról beolvashatók – 60 százalékkal közelebbről és 35 százalékkal távolabbról, mint a versenytárs termékekkel. Széles látószögével a Zebra mobil adatgyűjtője a 10 cm széles vonalkódokat már 17,5 centiméterről beszkenneli – harmadával közelebbről, mint más eszközök. A Zebra SE4750 SR és MR motorjai alap- és középtávú szkennelésben tűnnek ki, míg az SE4750 DP villámgyors, mégis megbízható szkennelésre szolgál, az 1D SE965 motor pedig kategóriájában a legszélesebb hatósugarú, adaptív szkennernek számít. Csípőre vagy karra erősítve a TC8300 kétféle kéz nélküli szkennelési üzemmódot is támogat 60 centiméteres távolságon belül.

Kiegészíthető a mobil adatgyűjtő egy 13 megapixeles kamerával is, amellyel a felhasználók fotót, videót készíthetnek az állapot vagy például a törvényi megfelelés dokumentálásához.

A por- és spriccelésálló TC8300 kijelzőpaneljét Corning Gorilla üveg védi karcolódással és ütéssel szemben, működőképességét az eszköz akkor is megőrzi, ha 2,4 méterről többször is betonra ejtik. A Zebra strapabíró felépítésű mobil adatgyűjtője az eszközöket leginkább próbára tevő, akár kültéri raktári környezetekben, fagypont alatti hőmérsékleten és hőségben is jól tűri a mindennapos használatot, és a gyártó Mobility DNA szoftvercsomagjával a felügyelet hatékonyságát is fokozza.

Szerző: IBCS
Dátum: 2020. április

Ajánlatkérés