Villámgyors címkenyomtatás a felhőből NiceLabellel

2020. 01. 17.

Felhőszolgáltatással, SAP S/4HANA-támogatással és új meghajtóprogramokkal teszik könnyebbé és gyorsabbá a címkenyomtatást a NiceLabel legújabb fejlesztései.

Partnerünk, a NiceLabel decemberben bocsátotta ki címkemenedzsment rendszerének legújabb, 2019.2-es verzióját. A fejlesztések többek között a Label Cloud csomagokat és az alkalmazások hozzáférés-kezelését újítják meg, egyszerűsítik a szoftver licencelését kiterjedt nyomtatókörnyezetekre, valamint anyagjelentéssel bővítik az analitikai képességek körét a fizikai címkehasználat monitorozásához.

A „felhőnyomtatók” olyan okosnyomtatók, amelyekre a felhasználók a hálózatra csatlakozó bármilyen eszközről küldhetnek címkenyomtatási feladatokat a felhőben futó szolgáltatáson keresztül, a nyomtató hardverkiépítésétől és földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül. Nyomtatómeghajtó telepítésére nincs szükség, mivel a felhőszolgáltatás hozza létre a feladatot az adott célnyomtató számára. A 2019.2-es verziótól a NiceLabel Label Cloud ilyen címkenyomtatási felhőszolgáltatóként működik. A szolgáltatás a dokumentumkezelő rendszerben menedzselt címkesablonokat az összes, felhőt elérő okosnyomtatón hozzáférhetővé teszi, amelyet a vállalat ehhez regisztrált Label Cloud-fiókján keresztül. Ezekben a meogldásokban Zebra nyomtatókat integrálunk a rendszerbe, amihez a legtöbb Zebra nyomtatóban megtaláható Link-OS kapcsolat szükséges. Akadályt az sem jelent, ha a szervezet hagyományos nyomtatókat is használ, amelyek alapkialakításuknál fogva nem érik el a felhőt, mert azokat a NiceLabel integrációs rendszerével szintén csatlakoztathatja.

A 2019.2-es verzió új fejlesztéseiről itt olvashat részletes ismertetőt.

Korábban, a tavaly májusban kibocsátott 2019.1-es verzióban a NiceLabel – a Control Center és a Label Cloud akkori frissítései mellett – az SAP ABAP v2-es kiadását, valamint a NiceLabel Driverek új nemzedékét is bejelentette. Az SAP ABAP 2-es verziója a szoftvercég vállalatirányítási rendszerének korábbi, SAP ECC és új nemzedékét, a felhőalapú SAP S/4HANA-t egyaránt támogatja, a felhasználók így teljes mértékben digitalizálhatják címkézéssel összefüggő minőségbiztosítási folyamataikat, és csökkenthetik a szállításban fennakadást okozó címkézési hibák előfordulását.

NiceLabel ABAP v2: SAP ECC és S/4HANA vállalatirányítási rendszerekhez

– Vállalatirányítási környezetének modernizálására törekszik számos szervezet, ezért az SAP ECC rendszerről, amelynek támogatása 2025-ben megszűnik, az újgenerációs S4/HANA megoldásra áll át, amit mi azzal könnyítünk meg, hogy mindkét verzióhoz a legszorosabb integrációt biztosítjuk – mondta Ken Moir, a NiceLabel alelnöke. – ABAP csomagunk nagyban megkönnyíti a címkék kezelését, előnézetük megjelenítését az SAP mindkét vállalatirányítási rendszerében, mivel ehhez egyáltalán nem kell szoftverkódot írniuk. Az informatikai osztály által fejlesztett SAPscript, SmartForms vagy Adobe Forms űrlapokat használó szervezetek gyakran azzal szembesültek, hogy a címkék módosítása akár három hétbe is beletelt, ami sokat rontott hatékonyságukon. ABAP csomagunk ezzel szemben másodpercek alatt telepíthető az SAP ECC és SAP S/4HANA rendszerében is, így segítségével a vállalatok órákon belül áramvonalasíthatják a címkekészítés és -nyomtatás folyamatait.

A NiceLabel Drivers új, v8-as verziója átfogó és szabványos meghajtóplatformként jelent meg, amellyel a vállalatok szintén rövidebb idő alatt juthatnak el az első címkenyomatig. Az új nyomtatómeghajtók a NiceLabel weboldaláról tölthetők le, ahol részletes áttekintésük is olvasható.

Szerző: Aklan Attila, rendszermérnök, IBCS
Dátum: 2020. január 17.

Ajánlatkérés