Villámgyors eszközleltár RFID címkékkel

2019. 11. 20.

Rádiófrekvenciás azonosítással bővült az IBCS saját fejlesztésű EVIDEI eszközleltár-készítő megoldása, amely az RFID címkék vonalkódoknál is hatékonyabb beolvasásával gyorsítja a munkát.

Tárgyi eszközeikről a vállalatok hagyomány szerint papíron, táblázatkezelőben vagy különböző adatbázisokban vezetnek nyilvántartást, ami roppant időigényessé teszi a leltárkészítést, a változások követését, a folyamat akár hetekre elnyúlhat, ráadásul a kézi adatbevitel miatt az emberi hibázás kockázatától sem mentes.

A IBCS egyedi eszköz- és helyiségjelölő címkéket alkalmazó EVIDEI eszközleltár-készítő megoldásával viszont a szervezetek rendkívül hatékonyan, a papíralapú leltározásnál 5-10-szer gyorsabban készíthetnek pontos nyilvántartást. Az EVIDEI asztali alkalmazásával ugyanis a felhasználók egyedi vonalkódot, leltárszámot és nevet feltüntető címkéket készíthetnek és nyomtathatnak víz-, vegyszer- és kopásálló műanyag hordozóra. Leltározáskor a felragasztott, vonalkódos címkéket az EVIDEI kézi terminálra telepített mobil alkalmazásával egyszerűen beolvassák, majd a mobil eszköz SD memóriakártyáján tárolt, pontos adatokat a személyi számítógépen futó alkalmazással szinkronizálják.

Háromszintű fizikai hierarchiába rendezi és logikailag is osztályozza a nyilvántartott eszközöket az IBCS megoldása. A vállalatok így igény szerint sorolhatják be tárgyi eszközeiket, pontosan megadhatják például, hogy mely épületben, osztályon és helyiségben találhatók, illetve mely felelős személyhez, költséghelyhez vagy projekthez tartoznak.
IBCS EVIDEI: leltárkészítő alkalmazás asztali és mobil eszközökön
Az alkalmazásban kiválasztható, hogy milyen besorolás lesz a nyilvántartás alapja, a felhasználók készíthetnek például egy adott helyiségre vagy egy felelős személyhez kötött tárgyi eszközökre vonatkozó leltárt is. Leltározás közben a mobileszközön futó alkalmazásban rögzíthetők az eszközök adataiban bekövetkező változások, és később is ellenőrizhető, hogy egy adott eszköz címkéjét beolvasták, adatait begépelték a rendszerbe, vagy a rendelkezésre álló eszközök listájáról választották ki. Az EVIDEI jelzi, hogy az adott leltározási feladatban leltározandó eszközből hány darab címkéjét olvasták már be, hányat kell még megtalálni, figyelmeztet a a nem a leltározásra kijelölt helyiségben nyilvántartott, de ott megtalált eszközökre, és megkönnyíti a nem nyilvántartott eszközök fellelését is.

Eddigi felhasználói tapasztalatok alapján az IBCS megoldásával a vállalatok a papíralapú leltározásnál 5-10-szer rövidebb idő alatt elkészülnek a nyilvántartással, miközben jelentős mértékben kiküszöbölik az emberi hibatényező hatását is.

Az EVIDEI-t fejlesztő, szlovák IBCS-leányvállalat idén a rádiófrekvenciás azonosítás támogatásával bővítette a megoldást. Az új funkció, amellyel az adott helyiségben található összes eszközjelölő RFID címke még a vonalkódoknál is mintegy 2-3-szor hatékonyabban beolvasható, magyar ügyfelek kérésére került az alkalmazásba. Fejlesztő és felhasználó ilyen közvetlen kapcsolata nyilvánvaló előnyökkel jár, ami újabb nyomós érv a villámgyors EVIDEI eszközleltár-készítő megoldás bevezetése mellett.,

Szerző: Széles Gábor, technikai vezető, IBCS
Dátum: 2019. november 20.

Ajánlatkérés