Motorola AP300 Access Port

Az Access Port a Motorola (Symbol) nagy sikerű vezeték nélküli Switch termékének egyik legfontosabb építőeleme. A WS2000 és WS5100-as termékek a hagyományos elérési pontoknál jóval többet tudnak, mégis kevesebbe kerülnek. Felépítésükből következően a központi WS2000 és WS5100-es egységhez az Ethernet-hálózaton keresztül kapcsolódnak a rádiós interfész és antenna szerepét betöltő Access portok, így az AP300-as is.

A keresett termék már nem kapható. Kérjük tekintse meg aktuális kínálatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Leírás

A Symbol legújabb fejlesztése, az AP300-as igazán gazdag funkcionalitásban, és a teljes funkcionalitású változat egyidejűleg támogatja mindhárom WLAN szabványt – a 802.11 a/b/g  – hálózatot, míg az egyszerűbb kivitel a 802.11b/g hálózatokat támogatja. Amellett, hogy az access portok lényegesen csökkentik a vezeték nélküli LAN-ok kiépítésének és karbantartásának költségeit, addig rengeteg új funkciót, és az elérhető legmagasabb biztonsági szintet garantálják a felhasználók számára.

Virtuális AP funkcionalitás igazi virtuális WLAN építéshez

A virtuális hálózatok a vezetékes világban gyorsan elterjedtek, hiszen egy nagyobb hálózatot csak szegmensekre bontva lehetett kézben tartani, átlátni és menedzselni. Ugyanezt a funkcionalitást alakíthatjuk ki az AP300-zal, köszönhetően annak, hogy az Access Port négy, egymástól teljesen szeparált virtuális WLAN kialakítását támogatja. Ezt úgy képzelhetjük el, mintha egy AP300-ban négy elérési pont rejtőzne, négy “broadcast domain”-re bontva a rendelkezésre álló rádiós csatornát.

A virtuális WLAN-ok kialakításával a mobil felhasználók csak a számukra hasznos üzeneteket kapják meg, és így nagymértékben csökken a felesleges hálózati kommunikáció. A virtuális WLAN-ok a WS2000-es vagy WS5100-es egységen keresztül a hagyományos, vezetékes virtuális LAN-okhoz rendelhetők, tetszés szerint. A csökkent hálózati forgalom kevésbé veszi igénybe a mobil adatgyűjtők akkumulátor kapacitását, így azok újratöltésére ritkábban van szükség.

Az AP300-as 4 BSSID-t és 16 ESSID-t támogat, ami azt jelenti, hogy négy, egymástól teljesen elszeparált ?broadcast domain? (négy külön MAC címmel) kialakítása mellett, maximum 16 virtuális LAN konfigurálását teszi lehetővé antennánként. Ez a megoldás jelentős többletszolgáltatást nyújt a hagyományos elérési pontokhoz képest, ahol egy BSSID mellett találjuk az ESSID paramétereket.

AP300 főbb tulajdonságok:

  • Kétféle kivitel, egy beltéri, műanyag házas, integrált antennával, és egy kültéri fémházas változat külső antennával
  • IEEE 802.11 a/b/g duál-rádiós interfész, többfajta WLAN-hoz történő egyidejű csatlakozás lehetősége
  • 802.11i biztonsági mechanizmus, WPA, WPA2 és AES titkosítás, valamint 802.1x támogatása PEAP, EAP/TLS, EAP/TTLS autentikációval
  • 802.3af tápellátás az Ethernet felől, valamint 802.11h interfész – dinamikus frekvencia-választás és sugárzási teljesítmény országonként más-más értékben

IEEE 802.11a és 802.11b/g duál-RF felépítés

A kettős rádiós felépítésnek köszönhetően az AP300 egyszerre képes ellátni a 802.11a és a 802.11b/g hálózatban működő mobil eszközöket, szimultán üzemben, maximum 54Mbps átviteli sebesség mellett a 2.4 és az 5.2GHz-es frekvencia tartományban.

AP300: egyszerű felépítés és konfigurálás

Az AP300 integrált antennával és külső antennás kivitelben kapható. Előbbi beltéri alkalmazásokra, utóbbi pedig épülten kívüli használatra készült. Az Access Portok közös tulajdonsága, hogy nem igényelnek semmilyen helyi beállítást, minden konfigurációs paraméter a Wireless Switch felől automatikusan töltődik le bekapcsolás után. Az esetleges firmware frissítések vagy új konfigurációs paraméterek beállítása szintén ilyen úton történik.

Műszaki adatok
Gyártó: Motorola
Azonosító:
Főkategória: Vezeték nélküli hálózatok
Alkategória: Access Pointok
Megszűnt termékIgen

Ajánlatkérés