Motorola WS5100 Wireles Switch

A Motorola (Symbol) WS 5100-es vezeték nélküli switch újradefiniálja az ipari szabványú vezeték nélküli hálózatokról alkotott fogalmakat, széles körű funkcionalitással, skálázhatósággal, és menedzselhetőséggel, és sokkal alacsonyabb üzemeltetési költséggel, mint az első generációs, “Access point” alapú megoldások. Az intelligencia centralizálásával – mely korábban szétosztott volt a vezeték nélküli hálózatban az Access point-ok révén -, a második generációs switch rendszere példátlan hálózati teljesítményt, tökéletes felügyeletet és egyszerű menedzselési lehetőséget nyújt.

A keresett termék már nem kapható. Kérjük tekintse meg aktuális kínálatunkat, vagy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Leírás

A WS 5100 alkotja a Symbol vezeték nélküli hálózat központját, melynek antennái az úgynevezett Access Portok. A WS 5100 messze megelőzi az Access Point alapú hálózatokat azzal, hogy média-független architektúrát használ: ez azt jelenti, hogy a 802.11a vagy b vagy g szabványú antennákkal bővíthető, sőt a korábbi Symbol Access Point-okkal is együtt tud működni, azok a vezeték nélküli switch-be integrálhatók. Az tulajdonképpen a vezetékes hálózaton érkező adatokat kisugárzó és vevő antenna. Valódi “plug and play” tartozék, mindenféle előkonfigurálás nélkül, a megvásárlás után egyből használható, és szinte bárhol felszerelhető: mennyezet fölé vagy alá, épületen kívül vagy belül, integrált vagy külső antennával egyaránt. A WS 5100 nagyszerűsége abban rejlik, hogy az Acces Portok-kal ilyen rugalmasan bővíthető és menedzselhető vezeték nélküli rendszert alkot.

Teljes körű biztonság

A minden részletre kiterjedő, átfogó biztonsági mechanizmus hozzáférési jogosultság ellenőrzéssel, hitelesítéssel és titkosítással egyaránt rendelkezik, így a vállalati hálózat tetszőleges helyén telepítésre kerülhet. Az eredmény egy többrétegű biztonsági modell, amely stabil, végponttól-végpontig terjedő biztonságot nyújt. A WS 5100 a vezeték nélküli hálózat központjaként üzemel, támogatva a jelenlegi és az eljövendő vezeték nélküli szabványokat.

Központosított menedzsment

A WS 5100 leegyszerűsíti a mindennapi feladatot azzal, hogy egy menürendszerben lehetséges valamennyi vezeték nélküli hálózati hardver elem és paraméter beállítása, beleértve a forgalmi jellemzőket, és egyéb hálózati paramétereket. A központi menedzselés az access portok automatikus központi konfigurálására is lehetőséget nyújt, így nem merül fel többletköltség és felesleges ráfordított idő, mint például az Access Point-ok egyenkénti konfigurálása esetén.

Könnyen fejleszthető és bővíthető

Új funkciók beépítése és plusz hálózati kapacitás hozzáadása könnyebben és olcsóbban megoldható, mint az Access Point alapú hálózatokban. A WS 5100 könnyen bővíthető, a vállalat növekedésével azonos ütemben bővülhet, minden WS 5100 48 darab Access Portot támogat, a WS5000 pedig 30-at.

Alacsonyabb üzemeltetési költség – kiváló értéktartás

A WS 5100 megszünteti a hagyományos Access Point alapú rendszerek drága bővítési költségeit, és az új installálások időráfordításának költségét, hiszen egy könnyebben bővíthető és egyszerűbben menedzselhető hálózatot garantál. A jelenlegi és eljövendő hálózati szabványok támogatásával pedig kiváló értéktartást biztosít számunkra.

Motorola WS5100 bővíthető rádiós architektúra

A WS 5000 maximum 30, a WS5100 pedig 48 egysávú (a vagy b) vagy dupla rádióval szerelt (a és b/g) Access Port-ot támogat, továbbá egyszerűen bővíthető az újfajta rádiós rendszerekkel, a legszélesebb technológiát nyújtva az iparban. A WS 5100 a 2.4GHz és 5.8 GHz-es frekvenciákat egyaránt támogatja, (802.11a/b/g szabványok, AP300 Access Port esetén), valamint a korábbi FH és a jelenlegi WiFi kommunikációt egy térrészben egyaránt.

Access Portok

Az access portok tovább egyszerűsítik a vezeték nélküli hálózatok elterjedését, és páratlan továbbfejlesztési lehetőséget rejtenek magukban. Innovatív tervezés és automatikus beállítási képességek jellemzik ezeket. A WS 5100-en keresztül az Access Port-okat új képességekkel ruházhatjuk fel. A 802.11a és b/g külső antennák sokrétű megvalósítást engedélyeznek még a legnehezebben besugározható környezetben is.

Eszközönkénti QoS – csomagprioritás és sávszélesség szabályozás

A WS 5100 úgynevezett “Quality of Service” QoS funkciója minden egyes mobil eszköznek garantálja a megadott sávszélességet és forgalmi torlódás esetén súlyozva engedi tovább az egyes alcsatornák forgalmát, külön prioritást adva a sürgős időkritikus csomagoknak. Támogatja a 2/3/4 szintű osztályozást, a DiffServ-et, és a 802.1p -t. A kívánt sávszélességet százalékos megosztásban bontja szét a teljes rendelkezésre álló csatornán belül. Mindezen felül energiatakarékos működésért felelős protokollt is biztosít a hálózatban működő mobil eszközök számára.

Motorola WS5100 mobilitást támogató különleges funkciói

A WS 5100 a vezeték nélküli hálózaton a mobil adatgyűjtők RF kommunikációjának és a mobilitás támogató funkciók sokaságával tűnik ki igazán a többi WiFi kompatíbilis rádiós rendszer közül. Energiát takarít meg a mobil eszközök feltöltött akkumulátorából, és gyors, észrevétlen barangolás mellett megbízható összeköttetést nyújt még beszéd vagy mozgókép (videó) átvitele esetén is. Segít a teljes sávszélesség kihasználásában, prioritás szempontjából sorba rendezi a csomagokat,

Energiatakarékosság a kliens eszközök részére

Az energiatakarékosságért felelős protokoll (PSP) lekéri az eszköz állapotát, és készenléti, vagy átmenetileg kikapcsolt állapotba helyezi a készüléket. A készenléti üzemmód energiát takarít meg a vezeték nélküli kommunikációs blokkok közt, míg az átmenetileg kikapcsolt állapot biztosítja, hogy az adatcsomagok eltárolódnak és biztonságban továbbítódnak, amikor a készülék visszatér az üzemi állapotába.

Terhelés-megosztás, és az előre tekintő roaming

A normál roaming esetében Access Point váltás mind addig nem történik meg, amíg a kapcsolat sebessége 1Mbps alá nem csökken, általánosságban bőven a cella határain belül, és körülbelül fél úton a szomszédos cella és a jelenlegi között. Két technológia, a kliens-terhelés kiegyensúlyozás, és az előretekintő barangolás (roaming) segíti, hogy az eszközök Access Point-ot váltsanak (roaming-oljanak) mielőtt a kapcsolat minősége teljesen leromlik. Így a kommunikáció – például egy a jelkésleltetésre érzékeny telefonbeszélgetés – folytonossága és zavartalansága biztosított.

Automatikus csatorna választás

A rádiós kapcsolat teljesítménye romlik a környezeti tényezők miatt, de ez a gyengülés megakadályozható az automatikus csatornaválasztással (ACS). Az ACS optimalizálja a rádiós csatornák kihasználtságát úgy, hogy végigpásztázza és megkeresi a legjobb csatornát minden Access Port számára, a mért jel-zaj viszony alapján.

Adási teljesítmény korlátozása

A mért interferencia alapján az adási teljesítmény korlátozásával a WS5100 minimalizálja a rádiós zavarokat olyan helyeken, ahol nagysűrűségű a rádiós lefedettség. Ezt a képességet a WS 5100 egyik belső paraméterével lehet beállítani.

A Virtuális AP valódi Virtuális WLAN-t eredményez

A virtuális Access Port az egyes vezeték nélküli LAN szegmenseket több, úgynevezett ?broadcast domain?-be rendezi (ez a vezeték nélküli megfelelője a vezetékes Ethernet Virtuális LAN-jának). A vezeték nélküli hálózat biztonsági beállításai szabályozzák a kliensek láthatóságát, a broadcast/multicast/unicast csomagok továbbítási lehetőségeit, és a biztonsági házirendet.

A virtuális AP teljes körűen vezérli a broadcast forgalmat, mely a BSSID-hez kapcsolódik. A broadcast forgalom – különösen a hálózati szinten küldött üzenet csomagok – kiemelkedően fontos jelentőséggel bírnak a hálózati teljesítményre gyakorolt esetleges negatív hatásukkal. A broadcast forgalom intelligens vezérlésével – ARP proxy-n keresztül történő továbbítás – biztosítható, hogy a broadcast forgalmat csak azok a mobil eszközök kapják meg, akiknek szól, és csak akkor, ha éppen üzemelnek és nem energiatakarékos üzemmódban várakoznak. Az így elért csökkentett és szabályozott forgalom révén a sávszélesség nem lesz annyira leterhelt, csökken a mobil eszközök energiafelhasználása és kapacitás-leterheltsége az érdektelen broadcast üzenetek feldolgozásának szükségtelensége miatt, valamint csökken a veszélye a bizalmas tartalmú broadcast üzenetek esetleges illetéktelen fogadásának.

Műszaki adatok
Gyártó: Motorola
Azonosító:
Főkategória: Vezeték nélküli hálózatok
Alkategória: Access Pointok
Megszűnt termékIgen

Ajánlatkérés