A Zebra Technologies új, generatív AI-képességeket mutat be | IBCS
Zebra

A Zebra Technologies új, generatív AI-képességeket mutat be

2024. 05. 22.

A Google Cloud, az Android és a Qualcomm Technologies támogatásával a Zebra olyan mesterséges intelligencia alkalmazásokat kínál, amely a nagyvállalatok és alkalmazottaik igényeit célozza meg, rugalmas telepítési lehetőségekkel. A neves amerikai vállalat új, generatív AI megoldása csökkenti az alkalmazottak kognitív terhelését, és lehetővé teszi a jobb, épp a megfelelő pillanatban történő döntéshozatalt a gyorsabb betanítás és képzés révén.

A Zebra Technologies bejelentette együttműködését a Google Cloud, Android és Qualcomm Technologies cégekkel. A kooperáció célja, hogy generatív mesterséges intelligencia által segítsenek a vállalatoknak transzformatív ügyfélélményt nyújtani, a dolgozók termelékenységének javításával.

A generatív mesterséges intelligencia előnyei 

Az újfajta megközelítés célja, hogy csökkentse a frontvonalbeli alkalmazottak kognitív terhelését, és gyorsabb betanulási idő mellett támogasson egy jobb minőségű „just-in-time” döntéshozatalt. Miközben továbbra is sok helyen hiány van szakképzett munkaerőből, és jelentős kihívást jelent a növekvő bérköltségek előteremtése, továbbá az alkalmazottaknak minden korábbinál többféle tudásra és tapasztalatra van szükségük, a megoldás jelentős segítséget nyújt a dolgozók számára. Az AI-nak köszönhetően az ügyfelekkel jobb minőségű kapcsolat építhető ki, ami erősíti a vállalat felé az elköteleződést.

A technológia működése

A frontvonalbeli dolgozók – az irodai személyzettől a bolti munkatársakig – képesek lesznek átélni a chat-élményt egy kézi eszközről. Ezáltal könnyen hozzáférhetnek információkhoz, és meg tudnak válaszolni olyan összetett vagy iparág specifikus kérdéseket, mint például: „Hogyan tudom kinyitni a boltot reggel?” vagy „Milyen típusú vezetéket kell használnia az ügyfélnek egy 1000 watt teljesítményű elektromos panelhez?”. A válaszadási képességet a generatív mesterséges intelligencia teremti meg és tartja fenn, tartományspecifikus tudással, olyan dokumentumok beolvasásán és feldolgozásán keresztül, mint a szabványos működési eljárások (SOP), szabályzatok, alkalmazottak képzési anyagai és a termékismeret.

ZebraAz AI bevezetésének előnyei

„Szeretnénk a generatív mesterséges intelligencia körüli beszélgetéseket a »hogyan működikről« arra átfordítani, hogy »mire képes«, annak érdekében, hogy új munkamódszereket hozzon létre, amelyek jobbá teszik a vállalatok, dolgozók és ügyfelek életét – mondta Tom Bianculli, a Zebra technológiai vezetője. „Most a tervezést és a végrehajtást segítő, támogató rendszerek összeolvadását látjuk a vállalatoknál. A generatív mesterséges intelligencia felgyorsítja ezt a folyamatot finomra hangolt, valós modellekkel, amelyek ütemezik és automatizálják a feladatokat, megválaszolhatnak kérdéseket, és ajánlásokat adhatnak a helyzet pillanatnyi kontextusa alapján a munkavállaló részére a szükséges pillanatban” – tette hozzá a vállalat technológiai vezetője.

A mesterséges intelligencia már bizonyított!

Bianculli egy európai áruházlánc valós példáját idézte fel, amely generatív mesterséges intelligenciát tesztelt Zebra mobil számítógépekkel úgy, hogy a modell a teljes SOP-könyvtárát feldolgozta, megtanulta.

„Az alkalmazottak óriási mennyiségű, irányelvekből, eljárásokból és termékinformációkból származó tudást tartanak a tenyerükben – egy »mindig aktív« digitális asszisztenst, amely csökkenti a szakszerű válasz megfogalmazásához szükséges időt, és biztosítja a legjobb gyakorlat következetes alkalmazását” – mondta Bianculli. „Időt takarítanak meg, javítják az ügyfelekkel való interakciót, gyorsabban képezik ki a személyzetet, illetve nagyobb önállóságot és elégedettséget biztosítanak a frontvonalbeli dolgozóknak a napi munkavégzéssel kapcsolatban” – tette hozzá a szakember.  

Ezek az eredmények hamarosan valósággá válhatnak a kiskereskedelmi, egészségügyi, valamint szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégek körében, mivel a Zebra eszközök Android operációs rendszerére épülnek, és a Qualcomm Technologies processzorain futnak az eszközbe integrált mesterséges intelligencia képességek.

A partnerek szerepe és hozzájárulása elengedhetetlen a sikerhez!

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Zebrával együtt dolgozhatunk azon, hogy transzformatív vásárlói élményt és megnövelt munkavállalói termelékenységet biztosíthatsunk a generatív mesterséges intelligencia révén, a modern Zebra eszközökön található mesterséges intelligencia-képességek segítségével” – mondta Art Miller, a Qualcomm Technologies üzletfejlesztési részlegének alelnöke. „A Zebra mobil számítógépek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy kihasználják a mesterséges intelligencia erejét a jobb döntéshozatal, a gyorsabb betanulás és képzés érdekében. Izgatottak vagyunk a mesterséges intelligenciában rejlő új képességek láttán, hogy ezek miképpen ösztönzik az innovációt és tesznek lehetővé új munkamódszereket, amelyek a szervezetek és alkalmazottaik javát szolgálják” – emelte még ki Miller. 

A Google Gemini és nyílt forráskódú Gemma modellekkel együtt a generatív mesterséges intelligencia telepítések teljes skálája lehetővé válik, az eszközön, az irodában, a felhőalapún keresztül egészen a hibrid lehetőségekig.

„A generatív mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg a szervezet működését, és új korszakot indít el abban az értelemben, hogy az ügyfelek és az alkalmazottak hogyan lépnek kapcsolatba a vállalkozásokkal és a márkákkal” – mondta Rouzbeh Aminpour, a Google Cloud globális kiskereskedelmi megoldások mérnökségének menedzsere. „A Google Cloud vezető mesterséges intelligencia képességeinek kiaknázásával a Zebra a különféle iparági vállalatokat segíti abban, hogy jobb eszközökkel és új képességekkel ruházzák fel munkavállalóikat, ezáltal hatékonyabbá téve munkájukat” – fűzte hozzá a vezető. 

ZebraAz IBCS szállítja az innovációt!

A Zebra Technologies partnereként biztosítjuk, hogy ügyfeleink első kézből részesüljenek a legújabb technológiai fejlesztések előnyeiből. Legyen szó a generatív mesterséges intelligencia alkalmazásáról vagy bármilyen egyéb innovatív megoldásról, az IBCS Hungary garantálja, hogy ügyfelei a legkorszerűbb eszközöket és szolgáltatásokat kapják kézhez. Célunk ugyanis, hogy támogassuk partnereinket a hatékonyság és a termelékenység növelésében, miközben a legújabb technológiai trendek követésével biztosítjuk számukra a versenyelőnyt.

Ismerje meg a Zebra és az IBCS Hungary közös innovációit, és lépjen be velünk az ipari és üzleti hatékonyság új korszakába!

A Zebra készülékeit keresse az IBCS kínálatában!

További részletekért, illetve árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>

Forrás: https://www.zebra.com/us/en/about-zebra/newsroom/press-releases/2024/zebra-technologies-to-unveil-new-generative-ai-capabilities-at-google-cloud-next.html