androidos eszközök

Androidos eszközök vállalati környezetben: kockázatok és lehetőségek

2023. 04. 17.

A táblagépek, telefonok és mobil adatgyűjtők az üzleti élet minden szintjén megjelentek, hiszen használatuk korszerűsíti, illetve hatékonyabbá és pontosabbá teszi az üzemelést és a munkafolyamatokat. De persze csak akkor, ha a cégek nemcsak az eszközök és alkalmazások egyszeri beszerzésére, hanem azok fejlesztésére, modernizálására is kellő figyelmet fordítanak. Amennyiben egy vállalat még mindig elavult operációs rendszerű Android eszközökkel dolgozik, számos kockázattal kell szembenéznie. 

Android 6.0 – veszélyezteti és visszaveti az üzemelést?

Az Android 6.0 támogatását 2019 szeptemberében a Google megszűntette, így onnantól újabb frissítések nem érkeztek az eszközökre. Ennek ellenére még mindig rengeteg vállalat használja aktívan azokat az eszközöket, amelyek ezzel az operációs rendszerrel működnek. Lehet, hogy a készülékek az alapfunkciókat ellátják, azonban frissítések hiányában jókora kockázatot tartogatnak magukban. Vegyük sorra ezeket!

Biztonsági kockázatok 

Az elavult operációs rendszerek, mint az Android 6.0, már nem kapnak frissítéseket, így például a biztonsági rések javítása sem megoldott. Ennek eredményeként a vállalatok egyre növekvő kitettséggel kell számoljanak a kibertér felől érkező támadásokkal szemben. 

Hiányzó funkciók

Az újabb Android-verziókban bevezetett funkciók, mint például a teljes körű titkosítás és a helymeghatározás, az Android 6-ban nem állnak rendelkezésre.

androidos eszközök

Alacsony teljesítmény

Az Android 6.0 már nem támogatja a legújabb hardvereket és szoftvereket, így az elavult eszközökkel lassabban és kisebb hatékonysággal végzik el a munkatársak feladataikat. 

Alkalmazás-kompatibilitási problémák

Az alkalmazásfejlesztők az újabb Android-verziókra összpontosítanak. Ennek eredményeként az Android 6-os eszközökkel rendelkező vállalatok alkalmazás-kompatibilitási problémákkal szembesülhetnek.

Sokat nyerhetnek azok a vállalatok, akik lecserélik elavult rendszereiket!

Az okos eszközök beszerzése hatékonyság növelő és szolgáltatási szintet javító beruházásnak minősül, viszont csakis akkor, ha megfelelő ergonómiájú és strapabírású eszközre esik a választás, és a futtatott alkalmazások valamint az operációs rendszer frissítése is bevett gyakorlatnak számít. A már nem támogatott eszközök és az elavult szoftver verziók sokszor ahelyett, hogy segítenék, inkább hátráltatják a munkát. Ezzel szemben a támogatott és frissítésekkel ellátott készülékekkel jóval gyorsabban és persze biztonságosabban láthatók el a napi feladatok. 

Nem titok persze, hogy az eszközpark frissítésébe sok vállalat azért nem vág bele, mert meg akarják kímélni magukat a beruházás költségektől. Azonban nem feltétlenül kell kategóriájában a legdrágább eszközbe beruházni, elég ha az igényekhez optimálisan illeszkedő készülékre esik a választás. 

Az eszközpark frissítése költséghatékonyan is kivitelezhető!

Minden vállalat a legjobb ár-érték arányú mobileszközt szeretné beszerezni alkalmazottai számára. Egy olyan érintőképernyős számítógép után kutatnak, amely gazdaságos, mégis vállalati környezetben való használatra van tervezve.

A Zebra modellje, a TC21/TC26 mindezt egy készülékben hozza! A tartós, üzleti kategóriás mobil adatgyűjtő költséghatékony eszköz kis- és nagyvállalatok számára. Az amerikai gyártó két innovatív modellje minden olyan funkcióval rendelkezik, amire egy munkanap során szükség mutatkozik. Sőt, annál még egy kicsit többel is! 

androidos eszközök

Válassza ki az igényeknek megfelelő vezeték nélküli csatlakozást – a csak wifin kommunikáló TC21-et vagy a wifivel és mobilinternettel egyaránt üzemelő TC26-ot. Majd döntsön azon funkciók és szoftver alkalmazások mellett, amelyek lehetővé teszik kollégái számára a gyorsabb, pontosabb munkavégzést, és az egymással történő hatékony kommunikációt. 

A TC21/TC26 hihetetlenül kedvező, tavalyi áron érhető el, egészen az év végéig, amikor jön a modell frissített, TC22/TC27-es változata. 

Használja ki ezt a kihagyhatatlan lehetőséget, szerezze be tavalyi áron az Android 10-es (frissíthető Android 14-re) új vállalati eszközöket! 

Tudjon meg többet a Zebra modelljeiről! >>>

Ajánlatkérés