Miért éri meg a cégeknek ipari kivitelű mobil eszközökbe fektetni? | IBCS
mobil adatgyűjtő

Miért éri meg a cégeknek ipari kivitelű mobil eszközökbe fektetni?

2024. 08. 06.

Sok vállalat az olcsóbban beszerezhető, viszonylag gazdag funkciókészlettel rendelkező, ám a tervezés során hagyományos felhasználásra szánt mobil készülékekkel dolgozik, leginkább azért, hogy spóroljanak. De vajon hosszú távon ez valóban megtakarítást jelent a cégek számára? Ez már egyáltalán nem biztos!

Nézzük, mit tudnak az ipari kivitelű készülékek, és miért éri meg ezekbe fektetni!

1. Hatékonyság és termelékenység növelése

A vállalati felhasználásra szánt mobil adatgyűjtőket abból a célból vásárolják a cégek, hogy ipari körülmények között magas rendelkezésre állással támogassák az egyes munkafolyamatok automatizálását, ezáltal gyorsítva a termék és alapanyag áramlást. Ezek a modern és sokoldalú eszközök lehetővé teszik az adatok valós idejű gyűjtését és feldolgozását, minimalizálva többek között a manuális adatbevitelből adódó hibákat. Az alkalmazottak gyorsabban és hatékonyabban tudnak dolgozni, hiszen a munkavégzés helyén és pillanatában hozzáférnek azokhoz az információkhoz, amely növeli a termelékenységüket és csökkenti az egyes munkafázisokra fordított időt, valamint az esetleges hibákat.

2. Pontosság és megbízhatóság

A manuális adatbevitel gyakran pontatlan és időigényes. A mobil adatgyűjtők használatával azonban az adatbevitel többcsatornás lehet és automatizálható. Az automatikusan beolvasott hagyományos vagy 2D-s kódok, az RFID-címkék és az egyéb szabványos betűtípusok nemcsak a hibák számát csökkentik, hanem biztosítják a precíz készletre vételt, és a későbbi anyagmozgatási lépések informatikai rendszerben történő tárolását és feldolgozását, ami elengedhetetlen a produktív működéshez.

3. Valós idejű adatfeldolgozás és elemzés

A mobil adatgyűjtők valós idejű adatfeldolgozást biztosítanak, ami a gyors döntéshozatal egyik feltétele. A jól felépített rendszerekben a releváns adatok online elérhetők és elemezhetők, ennek köszönhetően a vállalatok gyorsan tudnak reagálni a mindennapi működés során előforduló eseményekre, változásokra, ezen keresztül optimalizálva folyamataikat. Mindez különösen fontos a raktározásban, logisztikában és gyártásban, ahol a gyors reakcióidő versenyelőnyt jelent.

4. Költséghatékonyság

Bár az ipari adatgyűjtők kezdeti beruházási költsége magasabb összeget tesz ki, hosszú távon mégis jelentős összköltség-megtakarítást eredményez használatuk. A megtakarítás sok tényezőből tevődik össze. Ennek egyik eleme a hosszú élettartam, ami 5 vagy akár ennél több, 7-10 éves használatot jelent. Az ipari kivitelből fakadó strapabíróság nemcsak a javítási költségeket minimalizálja, hanem egyúttal csökkenti az eszközök kieséséből fakadó kockázatokat és költségeket – például a futár vagy a gyártósor nem tud egy meghibásodott eszköz miatt elindulni.

ipari adatgyűjtő

5. Rugalmasság és skálázhatóság

Az ipari mobil adatgyűjtők rendkívül sokféle ergonómiai kivitelben és felszereltséggel rendelhetők, és az operációs rendszeren túl a kiegészítő gyári programokkal kimondottan könnyen integrálhatók a meglévő vállalati rendszerbe. Az eszközök egy-egy típusa a megszokottnál sokkal hosszabb ideig gyártásban marad, így a cégek növekedésével együtt azonos típussal bővíthető az eszközpark, ami csökkenti a túlságosan heterogén eszközparkból fakadó informatikai ráfordítást és kockázatot. Akkor sem kell az eszközöket kicserélni, ha már egy új típus kerül forgalomba, a régi modellek szerviz és szoftver támogatása még ezután is sok évig biztosított.

6. Biztonság és megfelelőség

Az ipari mobil adatgyűjtők operációs rendszere és a kiegészítő programok mindig bevizsgált, és már stabilizált verziók. Az eszközök megfelelnek a szigorú iparági szabványoknak és előírásoknak, így biztonságos adatkezelést kínálnak, ami különösen fontos az érzékeny adatokkal dolgozó iparágakban, például az egészségügyben és a pénzügyi szektorban vagy a gyártásban.

7. Robusztusság és tartósság

Az ipari mobil adatgyűjtők kiemelkedő robusztussággal és tartóssággal rendelkeznek, ami különösen fontos a gyártóvállalatok számára. Ezek az eszközök ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletnek, a pornak és nedvességnek, valamint a fizikai behatásoknak, mint például az ütések vagy a kemény felületre történő ejtés. A hagyományos fogyasztói készülékek ezzel szemben sokkal sérülékenyebbek, ami gyakori cserét és magasabb karbantartási költségeket eredményez, sőt rosszabb esetben adatvesztéssel vagy az eszköz hosszabb távú kiesésével jár. Az ipari adatgyűjtők hosszú távú megbízhatóságot jelentenek, a karbantartási csomagok pedig éveken át biztosítják a véletlenszerű törésekből fakadó ingyenes javítást, így a cégek minimalizálhatják a javítási költségek mellett a leállások kockázatát.

8. Speciális funkciók és lehetőségek

Az ipari készülékek számos speciális funkcióval és lehetőséggel rendelkeznek, amelyek célzottan a vállalati igények kielégítésére lettek tervezve. Például az RFID technológia lehetővé teszi az automatikus és gyors adatgyűjtést, vagy a legújabb olvasókkal a nagy távolságból történő vonalkód olvasást, ami különösen hasznos a logisztikai és raktározási tevékenység során.

Ipari adatgyűjtők az IBCS ajánlásával

Az IBCS Hungary Kft., a termékazonosítási megoldások hazai piacvezetője, számos kiváló ipari adatgyűjtőt kínál, amelyek optimálisan illeszkednek a vállalatok legkülönfélébb igényeihez. Az alábbiakban három kiemelkedő eszközt mutatunk be, amelyek más-más felhasználási területen bizonyítják kiválóságukat.

TC53/TC58 mobil adatgyűjtő

mobil adatgyűjtő

A TC53/TC58 mobil adatgyűjtő a Zebra legújabb generációs eszköze, amelyet kifejezetten a modern vállalatok igényeire szabtak. Ez a kiváló ár-érték arányú, kimagasló technikai színvonalat és számítási teljesítményt képviselő készülék kitűnően olvassa az 1D és 2D kódokat, így gyorsítva a futárszolgálatok munkáját.

Zebra ET40/ET45 ipari táblagép

mobil adatgyűjtő

A Zebra ipari táblagépe tökéletes választás mindazok számára, akik robusztus és megbízható eszközt keresnek a terepen végzett munkához. Az ET40 és ET45 páros vonzó és könnyed fogyasztói stílust kínál, még ipari környezetben is kimondottan strapabíró.

Zebra ET60/ET65 ipari táblagép

mobil adatgyűjtő

A Zebra ET60/ET65 táblagép a legmagasabb szintű teljesítményt és tartósságot kínálja, ugyanis a legkeményebb ipari környezethez tervezték. Több tesztet élt túl, mint bármely más eszköz a kategóriájában, így gyakorlatilag bárhol megállja a helyét – többek között a raktárak és a gyártóüzemek néha barátságtalan környezetében is.

Az ipari mobil adatgyűjtőkbe való befektetés nem csupán egy egyszerű eszközbeszerzés, hanem egy stratégiai döntés, amely hosszú távon jelentős előnnyel jár a vállalatok számára. Az IBCS Hungary Kft. szakértői segítségével a cégek megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb adatgyűjtő megoldásokat. A teljesélettartam-költség (TCO) minimalizálásával csökkenthetik költségeiket és biztosíthatják versenyelőnyüket a hatékonyság növelésével. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy vállalata számára a legjobb eszközöket válassza ki, tapasztalja meg az ipari mobil adatgyűjtők nyújtotta előnyöket!

További részletekért, illetve árajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>