mobil

Átláthatatlanná vált vállalata mobil eszközállománya? Itt a megoldás!

2023. 10. 30.

A mobil eszközök hihetetlen mértékű technológiai fejlődésével egyidejűleg az üzleti szférában is egyre több újfajta eszközt és applikációt használnak nap mint nap. Nem is csoda, hiszen ezeknek az eszközöknek kulcsfontosságú szerepe van a vállalati mobilitás és az üzleti hatékonyság növelésében. A modernizálás azonban a visszájára is fordulhat, ha az eszközállomány idővel nehezen kezelhetővé válik. Az IT részleg számára folyamatosan növekvő kihívást jelent az eszközök regisztrációja, felügyelete, menedzselése, a vállalati applikációk telepítése, a tartalom és jogosultság kezelés, az adatbiztonság. Az IBCS Hungary azonban tud megoldást ajánlani a problémára!

A kis cégektől a legnagyobbakig ma már mindenhol alapvető elvárás a sokféle típusú mobil eszköz rugalmas, megbízható és hatékony felügyelete. A nagyvállalatok leginkább ipari kivitelű eszközöket használnak, szinte kizárólag munkavégzésre, és ezeken egyedi alkalmazásokat futtatnak, speciális beállításokkal. Emellett egyre gyakrabban fordul elő, hogy az alkalmazottak a saját telefonjukkal vagy táblagépükkel is csatlakozni szeretnének a céges hálózathoz, miközben személyes adataik védelmét kínosan fontosnak tartják – erre egyébként a jogszabályok is kötelezik a cégeket. Az IBCS Hungary ezen problémák megoldására a SOTI MobiControl termékét ajánlja, amely a fent említett igényeket bőségesen kielégíti, sőt, a piacon elérhető legátfogóbb funkciókészletet biztosítja. 

Az eszközök láthatósága jókora üzleti előnyt hordoz magában!

A szervezetek számára számos hátránnyal jár és felesleges kockázatot is hordoz, ha a tulajdonukban lévő mobil eszközöket nem látják, nem tudják, hogy hol vannak és milyen működési paraméterekkel rendelkeznek, illetve ha nem képesek távolról menedzselni ezeket. Ennek ügyfelünk, a CRITERION Csoport is tudatában volt, épp ezért döntöttek immár több mint nyolc évvel ezelőtt a SOTI MobiControl alkalmazása mellett.

mobil

„A vállalatunknak van egy csomagkövetési adminisztrációs rendszere, amit mobil eszközök bevonásával terveztünk fejleszteni. A megvalósításhoz 

szükségünk volt egy olyan szoftverre, amellyel a mobil eszközök felügyelete, menedzselése, illetve a vállalati alkalmazások telepítése megoldható. A SOTI MobiControl az összes ilyen jellegű igényünket lefedte, sőt számos olyan funkcióval is rendelkezik, amivel egyszerűbbé tudtuk tenni az eszközök használatát a felhasználók számára”

 – mondta Veres Gergely, a CRITERION Csoport IT rendszerüzemeltetője. 

A készpénzlogisztikával, illetve biztonságtechnikával foglalkozó vállalat a munkavégzéshez strapabíró készülékeket keresett, így a Zebra mobil adatgyűjtő termináljaira esett a választás, amelyeknek az IBCS a vezető hazai megoldás szállítója. Mivel a SOTI és a Zebra erős kapcsolatot épített ki az innovatív vállalati megoldások kifejlesztése terén, magától értetődő volt, hogy az eszközök korszerű menedzsmentjéhez ennek a szoftvernek a bevezetését javasoljuk. Az elmúlt évek tapasztalatai igazolják, hogy ez jó döntés volt. 

„A SOTI felbecsülhetetlen mennyiségű időt és energiát képes felszabadítani számunkra, hiszen jelenleg több száz eszköz van a felügyelete alatt. 

Ezek az eszközök az ország bármely pontján előfordulhatnak, bármely időpontban, így nehézkes lenne menedzselésük, szoftverfrissítésük, telepítésük, ha ezeket egy központi helyen lehetne csak karbantartani, fizikai jelenlétet megkövetelve” – részletezte a CRITERION munkatársa. 

SOTI MobiControl: rugalmas és megbízható eszközfelügyelet

A MobiControl megfelelő beállítás esetén mind a vállalati, mind a személyes elvárásoknak eleget tesz. A szoftver az eszközök menedzsmentjén túl többek között alkalmazás, tartalom és kapcsolat menedzsmentet is végez, ezáltal számos előnyt tartogatva a vállalatok számára. 

„A SOTI egyik legkedveltebb funkciója az úgynevezett Remote Control, ami lehetőséget ad arra, hogy az eszközök kijelzőjét elérhessük egy böngészőn keresztül. Így azoknak a kollégáknak, akik bárhol az ország területén, bármely adminisztratív folyamattal elakadnak, távolról is segítséget tudunk nyújtani.

A felhasználói támogatás szempontjából rendkívül előnyös a Remote Control, ami tudomásom szerint nem minden eszköz menedzsment szoftverbe van beépítve” – emelte ki Veres Gergely a megoldás egyik legfőbb előnyét. 

mobil

„A rendszer másik nagy pozitívuma, hogy van egy Lockdown nevezetű funkciója, aminek köszönhetően le lehet tiltani az eszköz egyes alkalmazásait. Ezzel szintén a végfelhasználó munkája könnyíthető meg, ugyanis csökken annak az esélye, hogy véletlenül félrekattint, esetleg nem a megfelelő alkalmazással próbál dolgozni” – tette hozzá a CRITERION IT rendszerüzemeltetője. 

A SOTI szoftverfejlesztő cég piacvezető MobiControl szoftvere kétségkívül gyors, egyszerű, rugalmas és megbízható módszert kínál a mobil eszközök menedzseléséhez és koordinálásához. 

Az Ön vállalkozása is számos mobil eszközt használ? Kihívást jelent a készülékek regisztrációja, felügyelete, menedzselése, az applikációk telepítése, a tartalom kezelés és az adatbiztonság? Az IBCS a SOTI MobiControl megoldását javasolja!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és beszéljünk a lehetőségekről! >>>

Ajánlatkérés