hangvezérlés

Készüljön fel a vásárlási rohamra hangvezérléssel!

2023. 11. 27.

Az ünnepek, illetve a nagy hírverést kapott akciós időszakok olyan vásárlási lázt hoznak magukkal, amelyekre a vállalatoknak előre fel kell készülniük. A raktárakban és elosztóközpontokban dolgozó komissiózók számára ezek a napok különösen nagy kihívást jelentenek, hiszen ilyenkor a megrendelések száma gyakran többszörösére nő az év többi időszakához képest. A kapkodás és az állandó nyomás alatt végzett munka nemcsak a dolgozók teljesítményét, de a munkavégzés minőségét is befolyásolja. Mindez jelentős csúszást, kavarodást és persze elégedetlenkedést eredményezhet. De szerencsére van mód arra, hogy mindenkinek gond nélkül megérkezzen a csomagja!  

A megrendelések számával egyidejűleg a munkaerőhiány is évről évre nő, így a hagyományos komissiózási módszerek ma már nem elegendőek a gördülékeny készletkezeléshez. A Honeywell ezen problémák megoldása céljából fejlesztette ki innovatív rendszerét, a Voice Picking-nek, azaz hangalapú kiszedésnek nevezett technológiát, amellyel a raktári műveletek, illetve az árukiszedés automatizálható. 

Cikkünkben bemutatjuk, miként működik a hangvezérelt raktározás, és hogyan segíthet a vállalatoknak a megrendeléshullámok hatékony kezelésében. Ismerje meg, milyen módon válhat a hangvezérlés a vállalati hatékonyság motorjává, és hogyan készülhet fel cége a szezonális kihívásokra!

Mit kell tudni a hangvezérelt raktározásról? 

A technológia lényege, hogy a raktári kiszedési munkát végző dolgozó nem hagyományos papíralapú kiszedési listán vagy kézi terminál képernyőjén kapja meg a kiszedésre váró tételekkel kapcsolatos információkat, hanem hangutasítások által. A raktári dolgozó egy fejhallgatóval rendelkezik, amelyen keresztül kiváló minőségű beszédhang formájában tudja meg a felkeresendő tárhely azonosítóját, illetve a kiszedésre váró mennyiséget. 

A dolgozó a feladat elvégzése során a fejhallgatóhoz kapcsolódó mikrofonba bemondott rövid válaszokkal tudja a rendszert tájékoztatni a fizikai helyzetéről. Sőt, szükség esetén kérheti az utasítás megismétlését is. 

A beszédfelismerő és szintetizáló program több nyelven képes oda-vissza kommunikálni, illetve akár az akcentussal kiejtett szavak pontos felismerése sem jelent gondot számára. 

hangvezérlés

A sikeres forgalmas időszak titka: hangvezérelt raktározás

A Voice Picking technológia lenyűgöző hatékonysággal képes kezelni a fokozott megrendelési igényeket. A szóban kapott utasítások és az akadálytalan kommunikáció megkönnyíti a munkát, minimalizálva a tévedések és hibák lehetőségét. A fejhallgató általi kommunikáció pedig lehetővé teszi a dolgozóknak, hogy mindkét kezüket szabadon használják, ami szintén gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a munkavégzést. Konkrét számokban kifejezve: a technológia a termelékenység 20 százalék feletti javulását és a pontosság 99,99 százalék körüli szintjét garantálja.

A hangvezérelt raktározás nemcsak a szezonális rohamokat kezeli hatékonyan, hanem hosszú távon is emeli a raktári produktivitást, miközben minimalizálja a hibák számát. A Honeywell technológiája új dimenziót nyit a raktározásban, és lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy pontosan, gyorsan és könnyedén teljesítsék feladataikat. A felhasználóbarát rendszer egyszerűen beilleszthető a mindennapi munkafolyamatokba, hiszen a képzési idő rendkívül gyors.

Ha Ön is szeretné, hogy vállalata zökkenőmentesen kezelje a szezonálisan újra és újra felbukkanó vásárlási rohamokat, illetve hosszú távon is hatékonyabban működjön, érdemes elgondolkodni a hangvezérelt raktározás bevezetésén. 

Az IBCS Hungary a Honeywell magyarországi képviselőjeként kínál megoldást a hangvezérelt raktári műveletek, árukiszedés automatizálására. Örömmel segítünk Önnek megtalálni a legjobb megoldást vállalata számára. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>

Ajánlatkérés