Windows Mobile

Windows Mobile eszközökkel dolgoznak? Veszélyben lehetnek vállalati adatai!

2023. 06. 06.

Az üzleti világban a biztonság kulcsfontosságú tényező. A cégek többsége azonban még mindig nem fordít kellő hangsúlyt a kockázatok csökkentésére, illetve a vállalat biztonsági falainak megerősítésére. Pedig a fenyegetések, a károk és a támadásoknak áldozatul esettek száma egyre jelentősebb. 

Vállalati környezetben az egyik leggyakoribb biztonsági kockázatot az elavult operációs rendszerrel rendelkező mobil eszközök jelentik. Például rengeteg cég még mindig ragaszkodik a Windows CE-alapú mobil eszközökhöz, amelyek használata komoly veszélyt jelenthet. A rosszindulatú szoftverek könnyedén megtalálhatják az elavult készülékeket, így a támadók értékes, érzékeny üzleti adatokhoz juthatnak hozzá. 

A Windows Mobile operációs rendszerek támogatottsága megszűnt!  

A Microsoft 2020. január 14-én megszüntette a Windows CE és Windows Mobile operációs rendszerek mindenféle támogatását. A felhasználók ettől az időponttól már nem kaptak új biztonsági frissítéseket, sem biztonsági jellegű gyorsjavításokat, ingyenes személyes támogatási lehetőségeket, illetve online műszaki tartalmakra vonatkozó frissítéseket. A támogatás megszűnésével az eszközöket használó vállalatok növekvő kitettséggel kell, hogy számoljanak a kibertér felől érkező támadásokkal szemben. 

Az eszközök a támogatás megszűnése ellenére is működőképesek maradtak, viszont a frissítések miatt kialakult biztonsági rések és az eszközök sebességének csökkenése miatt a Microsoft ügyfeleinek azt tanácsolja, hogy váltsanak más operációs rendszerű készülékekre. 

Windows Mobile

Elavult hardver és korlátozott funkcionalitás – a Windows Mobile visszaveti a cégek hatékonyságát?

A Windows Mobile alapú eszközökkel való munka nemcsak a biztonsági kockázatok miatt jelent kitettséget, hanem hatékonysági problémákat is felvet. Az elavult hardver és a korlátozott funkcionalitás akadályozhatja a vállalati folyamatok eredményes, kellően gyors végrehajtását.

A támogatás megszűnése miatt a Windows Mobile vagy Windows CE operációs rendszerrel működő eszközök lassabbak és kevésbé hatékonyak. Ez befolyásolhatja a dolgozók termelékenységét és a munkafolyamatok sebességét. Emellett az alkalmazások frissítésének megszüntetése miatt a vállalkozások nem tudják kihasználni a legmodernebb technológiai fejlesztéseket, amelyek javítanák a munkafolyamatok produktivitását és a dolgozók felhasználói élményét.

Az Android a válasz a problémára!

Az Android-alapú mobil terminálokra való áttérés nemcsak a jelenlegi biztonsági kockázatok minimalizálását szolgálja, de hosszú távon is előnyöket kínál. Az átállás révén a vállalatok képesek lesznek növelni a versenyképességüket.

Az Android folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik az új technológiai trendekhez. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy lépést tartva a változásokkal, kihasználják az innovatív eszközök tudását. 

Az Android-alapú eszközök széles körben elterjedtek és támogatottak, ennek eredményeként könnyebb és hatékonyabb integrációt érhetnek el más rendszerekkel és alkalmazásokkal – gondolunk itt például a készülékek vállalati rendszerekhez való csatlakozásához. Ez lehetőséget teremt a folyamatok harmonizálására, az adatok könnyebb megosztására és a vállalati egységek közötti együttműködés javítására.

Az IBCS a Zebra készülékeit ajánlja!

Minden vállalat a legjobb ár-érték arányú, strapabíró, korszerű, a termelékenységet és a hatékonyságot támogató mobileszközöket szeretné beszerezni alkalmazottai számára. Az IBCS – a vonalkód-kommunikáció és termékazonosítási megoldások magyarországi piacvezetője – ezen üzleti célok eléréséhez a Zebra modelljeit javasolja. 

Az amerikai gyártó termékei közül kiemelnénk a kategóriájában kimondottan könnyűnek minősülő, kis tömegű MC3300x mobil terminált, amely négy kivitelben kapható és háromféle billentyűzettel kombinálható. Ez a sokoldalúság különösen nagy választási lehetőséget nyújt a vállalatoknak a raktári és gyártóipari környezetekre, disztribúciós központokra jellemző felhasználási módok támogatásához. A mechanikai behatásokkal szemben is ellenálló MC3300x eszközök továbbfejlesztett vezeték nélküli hálózati képességekkel és bővíthető akkumulátorral, akár három műszakra elegendő üzemidővel rendelkeznek.

Windows Mobile
Az MC3300x terminál sikerén felbuzdulva a Zebra már bemutatta a továbbfejlesztett, új funkciókat kínáló MC3300ax-es modelljét is. Ezáltal a gyártó a hatékony, gyors és pontos munkavégzést támogató vonalkódos terminálok új szintjét teremtette meg. Az MC3300ax a legmodernebb ipari készülékek egyike, amely már Wi-Fi 6 kompatibilis. 

Mondjon végre búcsút az elavult és jelentős biztonsági kockázatot okozó Windows Mobile eszközöknek! 

Ismerje meg a korszerű vállalati eszközöket! >>>

Ajánlatkérés