A Voice és az SAP rendszerek összekapcsolása

A Honeywell hang alapú raktári megoldása SAP rendszerekhez a VoiceDirect ERP for SAP (VDERP). A VDERP az SAP által minősített és elfogadott megoldás, rendelkezik az SAP tanúsítványával és az SAP NetWeaver környezetben a WM és EWM SAP modulokhoz készült. A VDERP lehetővé teszi a hang alapú kommunikációt az SAP Mobile Data Entry képernyőket használva az egyes raktári folyamatokhoz, úgymint szedés, betárolás vagy leltározás.

A Vocollect Voice megoldással a raktár működése sokkal hatékonyabb lesz a komissiózástól kezdve a leltározáson át az újratöltésig. Az SAP és Honeywell közösen kidolgozott megoldásával a raktár termelékenysége jobb lesz, a pontosság jelentősen javul.

Hogyan működik?

Az SAP rendszerben keletkező megrendelések az SAP WM/EWM modulján és a Vocollect szoftverén keresztül a vezeték nélküli hálózatra csatlakozó mobil terminálokra kerülnek, amelyeken a VoiceDirect ERP alkalmazás fut. Egy ilyen eszköz például a Vocollect Talkman A700 eszköze is. A Talkman A700 egy hordozható, övön viselhető hang alapú mobil terminál, amely ipari környezetre lett kifejlesztve, ahol a dolgozónak a szabad-kéz, szabad-szem szükséges a biztonságos és hatékony munkavégzéshez.

A VDERP megoldás több részből áll, melyek hatékonyan tudják kiszolgálni a hang alapú munkavégzést és láthatatlanul integrálják a Vocollect rendszert az SAP WM vagy EWM modulján keresztül az SAP környezetbe.

A VDERP az SAP sztenderd modulját, az ITS-t (Internet Transaction Server) használja a meglévő tranzakciók „hang”-osítására. A Protocol Translator és VoiceAttribute Files modulok egy szerver számítógépen működnek, amelyek az ITS-től érkező képernyőket fordítják le a hang alapú kommunikációban működő üzenetekre. A VoiceDirect ERP alkalmazást futtató terminálok a szokásos módon használhatók, mint akármilyen más raktári környezetben.

A VoiceDirect ERP for SAP v2.0 megoldás az SAP környezetben az alábbi tranzakciókat támogatja:

 • WM környezetben: LM05 (Pick by Transfer Order), LM07 Picking – System Guided), LM45 (Pick and Pack)
 • EWM környezetben: Támogatja az EWM PBV (Pick By Voice) megoldást és az LM05, LM45 szedési folyamatokat.

A kezelő hang alapokon tudja azonosítani a tárhelyet a szokásos ellenőrző szám (check digit) bemondásával. Lehetőség van továbbá arra, hogy eltérő mennyiséget jelentsen le, ha a tárhelyen nem talál kívánt mennyiséget. A Vocollect A700 terminálok használatával lehetőség van vonalkód bevitelére is a hang alapú kommunikáción túl.

 Voice

Előnyök

 • Megszűnik a kényelmetlen és többletmunkát okozó papír alapú munkavégzés
 • Javuló pontosság: A tárhelyeket ellenőrző számok bemondásával igazolja vissza a kezelő, így garantált a megfelelő tárhely használata
 • Szabad-kéz, szabad-szem: Ez egyben ergonómiai és biztonsági előnyöket is jelent. A Vocollect headset-ek úgy lettek kialakítva, hogy a használatuk közben a kezelő hallja a környezeti hangokat, miközben a feladatra is tud koncentrálni.
 • „Middleware” nélküli megoldás: A VDERP rendszer keretei lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját SAP partnerével vagy belső SAP szakértőjével végezze a beüzemelést, nem szükséges a Vocollect és SAP rendszer közé további interfész kifejlesztése.

Támogatott környezet

SAP környezet:

 • SAP SCM EWM 5.0 vagy újabb
 • SAP ECC 6.0 vagy újabb
 • SAP ECC 5.0 vagy újabb
 • SAP R/3 4.7
 • SAP R/3 4.6c

A korábbi SAP verziókhoz a VDERP rendszer testre szabással illeszthető.

Web szerver környezet:

 • Apache Tomcat 7.0 vagy újabb
 • SAP Web Application Server 7.0 vagy újabb

Eszközök

A csatlakozás bármilyen eszközzel lehetséges, amelyen futtatható a VoiceCatalyst szoftver (javasolt a legújabb VoiceCatalyst használata).

Amennyiben bővebben érdekli a téma, keresse kollégáinkat a +36 1 451 60 70-es számon vagy az info@ibcs.hu email címen.

Ajánlatkérés