Vocollect avagy hangvezérelt árumozgazás és kiszedés | IBCS

Vocollect avagy hangvezérelt árumozgazás és kiszedés

Vocollect „Voice Picking” (magyarul „hangalapú kiszedés”) lényege, hogy a raktári kiszedési műveletet végző dolgozó nem írott utasítás, vagy egy kézi terminál, hanem hangos utasítások – speciális fejhallgató és az ahhoz kapcsolódó mikrofon –  segítségével ellenőrzi a kiszedendő tételeket.

A raktári dolgozó fülhallgatójában emberi beszédhang formájában kapja meg a szükséges utasításokat, válaszinformációkat. Például “Menj a 23-as sorba, vegyél le a 456-os tároló helyről 10 doboz terméket,  tegyél a targoncára 10 darabot! „A dolgozó a feladat elvégzésének nyugtázásként a mikrofonba bemondott rövid válaszokkal tudja a rendszert értesíteni a fizikai helyéről, a művelet elvégzéséről illetve ugyanitt kérheti az utasítás megismétlését, pontosítását is.

A raktári rendszerekben a hangvezérelt technológia leginkább a szedési feladatoknál jár jelentős hatékonyság növekedéssel. A „Voice Picking” szedési pontossága a mérési eredmények szerint 99,99%-os, azaz 10.000 műveletben csak egy hiba fordul elő! A technológia másik nagy előnye az, hogy a kezelő mindkét keze szabad, és a tekintetét sem kell az egyes műveleteknél a mobil terminál képernyőjére szegezni. Így minden figyelme az árukiszedésre és az elvégzendő egyéb feladatokra összpontosul. Különösen előnnyel jár mindez a mélyhűtött árutérben, ahol vastag kesztyűn keresztül lehet csak adatot bepötyögni egy-egy kéziterminálba.

A hangvezérelt raktári megoldás bevezetésével járó előnyök:

  • 99,99% pontosság
  • 20%-os termelékenységnövekedés
  • 50%-kal csökkenő betanulási idő
  • Magas fokú elfogadás a munkavállalók részéről
  • Növekvő biztonság
  • Szabad kezek és szemek

Amennyiben bővebben érdekli a téma, keresse kollégáinkat a +36 1 451 60 70-es számon vagy az info@ibcs.hu email címen.