A mobil vonalkód | IBCS

A mobil vonalkód

2016. 09. 12.

Nemre, korra és anyagi helyzetre való tekintet nélkül az emberek többségének a zsebében ott lapul egy ilyen készülék. Az előfizetők évről évre érdeklődve várják azokat az újdonságokat, amelyeknek köszönhetően még könnyebbé válik az életük mobillal a kezükben. Egyike ezeknek az innovatív megoldásoknak a telefonon kép formájában tárolt és üzenetként továbbított vonalkód, az úgynevezett mobil vonalkód.

Mi a mobil vonalkód?

Mobil vonalkód olvasásA mobil vonalkód egy olyan egy- vagy kétdimenziós vonalkód, amelyet digitális kép formájában elmenthetünk a mobiltelefonunk memóriájába. Segítségével nincs szükség többé vásárláskor különféle plasztik hűségkártyákra, újságból kivágott papír kuponokra és műanyag ajándékkártyákra, ugyanis a telefonon megjeleníthető virtuális kártyával a vevő vagy az ügyfél ugyanúgy élhet kedvezményeivel, mintha a hagyományos plasztikkártyáját mutatná fel. A mobilkód néhány gombnyomással megjeleníthető a telefon képernyőjén, amit a megfelelő leolvasó könnyen értelmezni tud. A vevő számára, aki eddig sokszor elkeverte a táskájában papírból készült kuponjait vagy elhagyta valahol a rohanásban, műanyag kártyáival pedig telezsúfolta a tárcáját, sokkal kényelemesebb út nyílik afelé, hogy érvényesítse a jegyét, beszállókártyáját, vagy hogy élhessen az aktuális árengedményekkel.

Miért jó egy vállalat számára a mobil vonalkód?

A cégek mobil kupon kampányok bevezetésével jóval költséghatékonyabb és sikeresebb promóciós eszközhöz jutnak, mint a régi módszerekkel. Hiszen nincs szükség hirdetések elhelyezésére az újságokban, nem kell papír kuponokat nyomtatni és nincs postázási költség sem, aminek köszönhetően jóval alacsonyabban tarthatók a kiadások. Nem is beszélve arról, hogy a vállalatok ezzel tesznek valamit a környezetszennyezés ellen, ami kiválthatja vevőik további szimpátiáját.

A mobil kód letöltések a vállalat ellenőrzése alatt történnek, hiszen a statisztikákból pontosan visszakereshető, hogy ki az adott ügyfél, mi után érdeklődött, és mikor, milyen kupont töltött le a telefonjára. A cégeknek a mobil vonalkód rendszer használatával nem kell hagyományos műanyag hűség- és ajándék kártyákat kibocsátaniuk és nem kell nyomtatott formában levelezniük az ügyféllel, valamint papír kuponokkal elárasztaniuk pénztáraikat. A vevő egyszerűen bemutatja a mobil vonalkódját, a pénztáros pedig a vonalkód leolvasóval érvényesíti azt. Mi több a vásárló a mobil kuponját letöltheti közvetlenül az elárusító helyen is, például Bluetooth kapcsolat segítségével, ami kiváló lehetőség a kereskedés számára marketing adatbázisának bővítésére.

Jegyek és beszállókártyák mobil vonalkóddal

A mobil vonalkód létrejöttével megszületett a mobil telefonon tárolt jegy is. A mobil jegy szükségtelenné teszi a papír jegyek vagy beszállókártyák használatát. Az Interneten megvásárolt és onnan letöltött mobil jegyet az utas ugyanúgy magával viszi telefonján és ugyanúgy jogosult lesz repülőre való felszállásra vagy akár vasúti- vagy hajón történő utazásra, mint a hagyományos papír jegyekkel. Nem kell aggódni többé, hogy az Interneten megrendelt jegy kinyomtatva benne marad az otthoni vagy az irodai nyomtatóban, hiszen a mobil telefon mindig kéznél van.

Mobil vonalkód beszálló kártya repülőjegy vonatjegy

Motorola mobil vonalkód olvasó termékcsalád

Ahhoz, hogy sikeresen működjön egy mobilkód marketing program, a kereskedéseknek először is képesnek kell lennie biztonsággal olvasnia vonalkódokat a telefonok kijelzőjéről. Ehhez nyújt tökéletes megoldást a Motorola mobil vonalkód szkenner termékcsaládja. A Motorola 2D olvasók nemcsak a papír, hanem a nehezen olvasható LCD képernyős kódokat is értelmezni tudják. A világpiac vezető Motorola mobil vonalkód szkennereit az IBCS Hungary forgalmazza Magyarországon, amely az itthoni vonalkód piac legmeghatározóbb szereplője.

A Motorola szkennerek jól bírják a mindennapi igénybevételt és olyan magas szintű technológiával rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy jól olvassák a mobil telefon kijelzőjén, a laptopok és PDA-k képernyőjén megjelenített vonalkódokat, mindemellett akár a sérült vagy elkoszosodott papírra nyomott vonalkódokat is.