Valóban feleslegessé vált a billentyűzet a mobil terminálokon?

2023. 07. 01.

Az információs technológia és a vezeték nélküli kommunikáció fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalatok számára a munkafolyamatok hatékonyságának növelésére és a termelékenység javítására. Akár raktárról, gyártóüzemről vagy kiskereskedelmi egységről van szó, egy jól működő mobil terminál magasabb szintre emeli a produktivitást és a feladatvégzés pontosságát. Csak az a kérdés, hogy konkrétan milyen egy jól működő adatgyűjtő? Billentyűzetes, esetleg érintőképernyős? Vagy egyáltalán van-e még létjogosultsága a hagyományos nyomógombos típusoknak? Cikkünkben körbejártuk a témát!

Érintőképernyős terminálok: intuitív kezelés és többfunkciós felhasználás

Az érintőképernyős mobil terminálok egyre népszerűbbek, mivel az érintés-alapú kezelés intuitívabbá teszi a felhasználást. A jól megtervezett interaktív grafikus felület lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen navigáljanak az alkalmazásokon belül vagy azok között, és könnyed mozdulatokkal kezeljék a különböző funkciókat. Az érintőképernyős technológia gyors reakcióidőt garantál, és megkönnyíti az eligazodást és a kezelhetőséget a mobil applikációkon belül.

Az érintőképernyős terminálok többfunkciós felhasználást tesznek lehetővé. Ez alatt azt értjük, hogy a vállalati alkalmazások és funkciók egészen széles választéka érhető el ezeken az eszközökön, amelyek lehetővé teszik a dolgozók számára az intenzív kommunikációt, a gyors és pontos adatgyűjtést, az árukészlet mozgatását és még sok más tevékenységet. Ezzel együtt a billentyűzet nélküli érintőképernyős terminálok felülete könnyen testreszabható a vállalati információ beviteli igényeknek megfelelően, vagyis egészen célhoz kötötten használhatók, a specifikus iparági feladatokhoz kimondottan ráhangolható a működésük.

androidos eszközök

Ilyen érintőképernyős eszköz a Zebra TC22/TC27 mobil adatgyűjtő családja. A gyártó a tervezés során a vállalati integrálhatóság érdekében szabványos hardver és szoftver megoldásokat épít be az eszközökbe és persze a könnyű kezelhetőséget, a kiváló ergonómiát, illetve a strapabírást is szem előtt tartja. 

A Zebra TC22/TC27 eszköze egy modern érintőképernyős mobilszámítógép, amely gazdaságos, mégis vállalati környezetben való használatra tervezték. 

Billentyűzetes terminálok: gyors és pontos adatbevitel

A sokak szemében elavultnak tűnő billentyűzetes mobil terminálok még mindig fontos szerepet játszanak bizonyos felhasználók, illetve iparágak számára. Az előre megszokott helyen lévő fizikai billentyűzet lehetővé teszi hosszú távon a hibátlan adatbevitelt, akár tapintás útján, ami különösen fontos a kisebb mennyiségű adatok megbízható rögzítéséhez. Azokban a folyamatokban, ahol az adatbevitel során ergonómiai előnyt nyújt a gombok fizikai érintésével és lenyomásával megvalósuló visszajelzés, a billentyűzetes terminálok jókora előnyt jelenthetnek a felhasználók számára.

A billentyűzetes terminálok jelentik az optimális megoldást poros vagy nedves környezetben. Az érintőképernyős eszközökkel szemben, amelyek érzékenyebbek a nedvességre vagy a fizikai behatásokra, a billentyűzetes terminálok jóval ellenállóbbak, így hosszabb élettartamot garantálnak extrém körülmények között a vállalati felhasználók számára.

billentyűzet
A Zebra MC2200/MC2700 billentyűzetes mobil terminálok továbbá kényelmet és könnyű kezelhetőséget kínálnak azoknak a felhasználóknak, akik a hagyományos billentyűzetet megszokták, és előnyben részesítik a fizikai gombok használatát. Ezek a készülékek különösen praktikusak lehetnek olyan helyzetekben, amikor a dolgozók kesztyűt viselnek, például hűtőházakban.

A jó választást a felhasználási szükségletek határozzák meg!

Nem kétséges, hogy az érintőképernyős eszközök intuitív kezelést, többfunkciós felhasználást és gyors reakcióidőt kínálnak, ami a modern munkafolyamatokhoz nemcsak tökéletesen illeszkedik, hanem kiválóan támogatja is azt. Ugyanakkor, nem mehetünk el amellett, hogy a billentyűzetes terminálok továbbra is létjogosultsággal bírnak, amikor gyors és pontos adatbevitelre van szükség, vagy ha kedvezőtlen, sőt extrém környezeti behatásokkal számolhatunk.

Az érintőképernyős és a billentyűzetes adatgyűjtők mind egyedi előnyöket és alkalmazási területeket kínálnak. A vállalatoknak az üzleti igényeket és környezeti tényezőket figyelembe kell venniük a készülékek kiválasztása során. Fontos, hogy a döntéshozók alaposan felmérjék, milyen feladatokat kell ellátni a mobil terminálokkal, milyen adatokat kell gyűjteni és megjeleníteni, és milyen környezeti feltételekkel kell számolniuk.

Mind a billentyűzetes, mind az érintőképernyős mobil terminálnak megvan a saját helye és szerepe a vállalati környezetben. Az ideális választás mindig a felhasználási szükségletek és a környezeti tényezők alapján történik.

Az IBCS Hungary kínálatában a mobil terminálok bármely típusa megtalálható! Többet szeretne tudni termékeinkről? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot! >>>

Ajánlatkérés