Menedzselt címke tervezés és kontrollált nyomtatás | IBCS

Menedzselt címke tervezés és kontrollált nyomtatás

menedzselt_cimke_es_kontrollaltA legtöbb funkcióval a NiceLabel Managed Design & Controlled Print szoftver rendelkezik a megoldáscsomag tagjai közül. Tartalmazza mindazokat a funkciókat és előnyöket, amit a Design & Print és a Design & Controlled Print, de kiegészül új menedzsment funkciókkal is.

A nagyobb, több telephellyel rendelkező cégeknél gyakori probléma, hogy hogyan tartsuk karban a telepített címkenyomtató alkalmazásokat, a címkesablonokat, a hozzájuk kapcsolódó  nyomtatókat, illetve a jogosultságokat, hogy ki, mit, mikor nyomtathat. Mennyi pluszmunkát jelent, ha egy apró változás miatt a címkesablonban, vagy az alkalmazásban, az informatikus munkatársnak minden telephelyet végig kell járni, hogy a sablonokat frissítse, az új alkalmazásokat telepítse. Mennyivel jobb és hatékonyabb lenne, ha mindezt a már kiépített informatikai infrastruktúra felhasználásával az íróasztala mellől intézhetné!

A NiceLabel LMS pont ezt kínálja, a problémát három oldalról megtámadva:

 1. Beépített teljes körű címke dokumentum menedzsment

A NiceLabel LMS része egy HTML5 alapú webes alkalmazás, amely az összes címkékkel kapcsolatos dokumentumot – címketervek, megoldások, munkafolyamat – egy központi adatbázisban tárol. Ennek az eléréséhez egy egyszerű web böngésző elég, ugyanakkor nem csak a dokumentumokat, hanem az azokhoz kapcsolódó jogosultságokat, felhasználókat is kezeli.

 • Meghatározhatjuk, hogy ki, milyen alkalmazáshoz fér hozzá; szerepkör alapú hozzáférési jog szabályzás;
 • ha változás történik egy címketervben, vagy egy címkenyomtató alkalmazásban, akkor az automatikusan elérhető lesz minden felhasználó számára;
 • megvalósul a címkék és alkalmazások verziókontrollja;
 • dokumentum történet naplózása
 • biztonságos teszt környezet létrehozása az éles környezet mellett
 • a beépített dokumentum menedzsment funkció segítségével olyan elektronikus engedélyeztetési munkafolyamatokat állíthatunk össze, amik nagyban meggyorsítják a különféle változások engedélyeztetési folyamatát a céges hierarchiában;
 • a címke-összehasonlítási funkcióval könnyű megnézni két címke, vagy egy címke különböző verziói közötti különbséget (vizuálisan kiemeli a szoftver). Ezzel eddig nagyon nehezen elérhető szintre emeli a címkék minőségének biztosítását, a különféle sablonok konszolidációját.
 • Nyomtatók kezelése és menedzsmentje
 1. Webes nyomtatás

A központi adatbázisban tárolt címketervek és nyomtatási alkalmazásokat legegyszerűbben a weben keresztül érhetjük el. A felhasználó gépén csak egy egyszerű vékony-kliens telepítése szükséges az első alkalommal, amely elvégzi az alkalmazások és címketervek szükség szerinti áttöltését a szerverről. Minden további munkát már helyileg hajt végre a számítógép, így csökkentve a hálózati adatforgalmat.  Ugyancsak emiatt bármilyen, helyben telepített nyomtató is használható.

 1. Integrált nyomtatás

A NiceLabel Automation funkcionalitását a webes elérésen keresztül is kiaknázhatjuk. Hézagmentes illeszkedést tesz lehetővé a meglevő vállalatirányítási rendszereinkhez, vagy egyéb rendszerekhez, ahonnan egyébként a nyomtatandó adat érkezik. Mindezt kódolás nélkül!

Minden-egyben print szerver: az adatok lekérése és feldolgozása ugyanabban a memória-térben valósul meg, nem kell különböző alkalmazások között ide-oda küldözgetni az adatokat, sokszorosára növelve ezzel a feldolgozás sebességét

Adat összerendelés varázslók segítségével: A NiceLabel Automation majdnem bármilyen forrásból, és majdnem bármilyen formátumban képes fogadni és feldolgozni az adatokat, ily módon megszüntetve az anya rendszerek módosításának szükségességét. A megfeleltetést beállító eszköz nagyon egyszerűen működik, nem szükséges hozzá programozói tudás.

Előre elkészített csatlakozók: A legtöbb ma ismert rendszerhez (pl. SAP) előre elkészített csatlakozók állnak rendelkezésre. Ez jelentősen meggyorsítja egy adatkapcsolat beállítását.

managed design preview