Címke tervezés és kontrollált nyomtatás | IBCS

Címke tervezés és kontrollált nyomtatás

Nicelabel_tervezes_es_kontrollalt_nyomtatasA NiceLabel megoldáscsalád „Design and Controlled Print” szoftvere segítségével, túlmutatva a Design and Print csomag előnyein és újdonságain, a címkék előállítását ellenőrzött környezetbe helyezni. Mit is jelent ez? A felhasználó csak a címke előállításhoz közvetlenül szükséges mezőket és funkciókat éri el. A korábban elkészült címketervekbe, az adatbeviteli mezők kitöltésével tudja a címke előre meghatározott adattartalmát feltölteni, majd az így elkészült címkét kinyomtatni.

Az esetek jelentős részében a címkék megtervezése és előállítása mind térben, mind időben elválik egymástól. Számtalan alkalommal esik meg, hogy a címketervet egy megfelelően képzett munkatárs állítja elő valahol a cég központi irodájában, míg a kinyomtatás a termelés helyén, egy csomagoló állomás végén, vagy egy gyártócellában történik meg, a címketervező program használatával. Ebben az esetben a dolgozókat a saját munkájukon kívül szükséges kiképezni a címketervező és nyomtató program használatára is, mely plusz költséget jelent, ugyanakkor erőforrást von el a dolgozók értékteremtő tevékenységétől. Arról nem is beszélve, hogy ily módon akár akaratukon kívül, véletlenül is megváltoztathatják a címketervet, elronthatják azt.  Ez jelentős kárt okozhat, hiszen amíg az eredeti állapot visszaállítása meg nem történik, a gyártásban kiesés következhet be.

Ezeket a problémákat orvosolja a NiceLabel form-okon, azaz űrlapokon keresztüli nyomtatási megoldása. Az űrlap ebben az esetben egy olyan, a számítógép képernyőjén megjelenő felületet jelent, amely a megtervezett formátumban segít megjeleníteni és kinyomtatni a szükséges címkéket. Ez tulajdonképp egy mini alkalmazás, amely elrejti a címketervet a felhasználó elől, és csak az előállításhoz közvetlenül szükséges kezelőszerveket (pl. egy „nyomtass” gombot, vagy a nyomtató kiválasztását szolgáló legördülő menüt), illetve a szükséges adatok bekérését szolgáló mezőket (pl. szabadszavas mező megjegyzés beírásához, legördülő menü előre beállított értékek kiválasztásához, táblázatos megjelenítő egy adatbázis bizonyos sorának kiválasztásához) jeleníti meg. Így a használata ezeknek az űrlapoknak nagyon egyszerűvé válik, minimális oktatást igényel, ugyanakkor a hibázás, vagy akaratlan címkerontás esélyét kizárja.

Ne tévesszen meg minket azonban a felhasználás könnyed egyszerűsége: a kisalkalmazásban a háttérben nagyon komoly programkód is futhat, egészen sokrétű, automatizált alkalmazások létrehozását lehetővé téve.

controlled_print_preview

Sok esetben a kinyomtatandó adatok már a rendelkezésünkre állnak, például a vállalatirányítási rendszerből, vagy a raktárirányítási programból. Milyen jó lenne, ha ezt emberi erő közbeiktatása nélkül automatikusan ki lehetne ezeket nyomtatni. Erre szolgál a NiceLabel Automation megoldása – Integráció kódolás nélkül.

A NiceLabel Automation bármilyen formátumban képes adatokat fogadni a meglevő üzleti alkalmazásokból, így azok nem kell megváltoztatni. Ez rendkívül nagy előny, hiszen napjaink globalizált világában nem ritka, hogy a raktárirányítási rendszerünket egy másik országban menedzselik, annak megváltoztatása sok esetben gyakorlatilag lehetetlen. A NiceLabel Automation azonban képes rá, hogy a rendszer által biztosított adatokat “elfogva”, azokból minden szükséges információt automatikusan kinyerjen. Hogyan működik ez?

Adat összerendelés (mapping)

A beépített adat összerendelési varázsló segítségével könnyedén ki lehet nyerni a szükséges adatokat akár az olyan mindennapi formátumú fájlokból is, mint pl. a .CSV  vagy állandó szélességű szöveg, de a NiceLabel Automation struktúrálatlan szövegfájlokból, mint pl. riportok vagy nyomtatási parancsok, sőt akár bináris fájlokból is képes ugyanerre! Így akár olyan, nagyon régi rendszerekhez is könnyen lehet kapcsolódni, amelyekről már dokumentáció sem nagyon áll rendelkezésre.

A megoldáscsaládhoz tartozó szoftverei a Powerforms és a Powerforms Suite.